Un crucișător rusesc va deveni, după modernizare, cea mai puternică navă de luptă din lume

nak

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 22.08.2020, citând revista americană Forbes, că, în urma modernizării, crucișătorul Amiral Nakhimov al Flotei ruse de Nord va deveni cea mai puternică navă de suprafață din lume.

“Cu cele mai noi arme și senzori, crucișătorul va fi, probabil, cea mai puternică navă de suprafață din lume”, a informat publicația.

Crucișătorul dispune de un arsenal de rachete supersonice P-700 Granit, complexe de apărare antiaeriană S-300 și rachete 9K33 Osa.

Autorul articolului a comparat dimensiunile crucișătorului Amiral Nakhimov cu navele americane de linie de tip Iowa, numai că nava rusească este mult mai modernă în ceea ce privește armamentele și concepția.

Crucișătorul Amiral Nakhimov, Proiect 1144, clasa Orlan, a fost construit îndepând din 17 mai 1983, la Șantierul Naval din Baltyisk. Pe 25 aprilie 1986 a fost lansat la apă, iar pe 30 decembrie 1988 a fost introdus în dotarea Forțelor Navale ale URSS, sub denumirea de Kalinin. Pe 22 aprilie 1992, a fost redenumit Amiral Nakhimov.

Începând din anul 1999, nava se află în reparații la Sevmash. Practic, lucrările de reparații și modernizare au început în anul 2013. După încheierea lucrărilor, crucișătorul va primi rachete de croazieră Kalibr și Onyks, iar în perspectivă și noile rachete hipersonice Zircon.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit planurilor curente, crucișătorul Amiral Nakhimov va fi reintrodus în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse în anul 2022. Acesta va fi una dintre primele nave rusești dotate cu noile rachete hipersonice Zircon.

Apărarea navei va fi asigurată de complexele de apărare antiaeriană Fort-M și Pantsir-M, iar între complexele antisubmarine se vor afla cele de tip Paket-NK și Otvet.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s