Aglomerație mare de avioane americane și britanice în Marea Neagră, în proximitatea frontierelor rusești  

avioane

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit sursei de aviație PlaneRadar.ru, pe 28.08.2020, în spațiul aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre s-au aflat, simultan, un bombardier strategic american B-52 și patru avioane de cercetare, din care două americane și două britanice. Este vorba despre două avioane de cercetare R-135W, unul Sentinel R.1 și un avion de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon.

Bombardierul strategic american B-52H Stratofortress a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul României. Acesta a avut numărul de înregistrare 61-0034 și a folosit indicativul NATO01. Aeronava a evoluat la o altitudine de 8.200 de metri cu o viteză de aproximativ 805 kilometri pe oră. Din Marea Neagră, avionul a intrat în spațiul aerian al Turciei.

Avionul de cercetare radioelectronică RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale SUA (38th RS/55th WG) a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta. Aeronava a avut numărul de înregistrare 62-4125 și a folosit indicativul DOLPH31. În spațiul aerian al Mării Negre a evoluat la o altitudine de 8.500 de metri cu o viteză de aproximativ 910 kilometri pe oră.

Avionul de patrulare antisubmarin P-8A Poseidon aparținând Forțelor Navale ale SUA (VP-47) a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aeronava a avut numărul de înregistrare P-8 NOREG. În spațiul aerian al Mării Negre a evoluat la o altitudine de 8.500 de metri cu o viteză de aproximativ 910 kilometri pe oră.

Avionul de cercetare radioelectronică RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii (51 Squadron/34 EAW) a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aeronava a avut numărul de înregistrare ZZ666 și a folosit indicativul RRR7255. În spațiul aerian al Mării Negre a evoluat la o altitudine de 6.100 de metri cu o viteză de aproximativ 450 de kilometri pe oră.

Avionul de cercetare radioelectronică Sentinel R.1 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aeronava a avut numărul de înregistrare ZJ692 și a folosit indicativul RRR9986. În spațiul aerian al Mării Negre a evoluat la o altitudine de 11.500 de metri cu o viteză de aproximativ 660 de kilometri pe oră.

Deocamdată, reprezentanții ruși nu au anunțat dacă au fost ridicate în aer avioane de vânătoare pentru interceptarea aeronavelor americane și britanice.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s