Forțele Navale ale Federației Ruse desfășoară exerciții de amploare în apropierea coastelor americane din Alaska

var

Comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolai Evmenov, a declarat, pe 28.08.2020, că la exercițiile navale care se desfășoară în Marea Bering, în apropierea coastelor Regiunii Chukotka (în apropierea frontierei maritime a SUA), participă peste 50 de nave de luptă și 40 de avioane.

“Pentru prima dată desfășurăm în această zonă exerciții navale atât de ample. La acestea participă peste 50 de nave de luptă și aproximativ 40 de avioane”, a precizat Nikolai Evmenov, citat de Departamentul pentru informare și comunicații în masă al Ministerului rus al Apărării.

Potrivit declarațiilor amiralului, la manevre participă forțe ale Flotei din Oceanul Pacific, Flotei de Nord și Flotei din Marea Baltică.

“Acțiunile practice constau în lansări de rachete de pe submarine, nave de suprafață și avioane asupra unei singure ținte complexe”, a spus Evmenov.

“Acum explorăm aceste frontiere arctice. Iar accentul principal al exercițiilor se încadrează tocmai pe Regiunea Chukotka – atât din Oceanul Pacific, cât și din Oceanul Arctic. Sectorul arctic este sectorul rus al Arcticii și este sub controlul Forțelor Armate ruse. Iar pentru dezvoltarea economică a regiunii, forțele noastre sunt construite în această zonă”, a concluzionat Evmenov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În cadrul exercițiilor aflate în curs de desfășurare în acvatoriul Mării Bering, pe 27.08.2020, nava amiral a Flotei din Oceanul Pacific, respectiv crucișătorul purtător de rachete Varyag, și submarinul nuclear Omsk au executat lansări comune de rachete de croazieră asupra unor ținte navale.

Astfel, crucișătorul Varyag a efectuat lansarea unei rachete de croazieră antinavă cu ajutorul complexului Vulkan, iar submarinul nuclear Omsk a atacat ținta, din imersiune, cu o rachetă antinavă Granit. Potrivit datelor de control obiectiv, ambele rachete au distrus țintele la distanțe de peste 450 de kilometri și, respectiv, 320 de kilometri.

După cum au anunțat reprezentanții Flotei din Oceanul Pacific, conducerea acțiunilor forțelor este asigurată, de la bordul navei pentru măsurători complexe Mareșal Krylov, de către comandantul-șef al Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolay Evmenov.

Acțiunile Forțelor Navale au loc în conformitate cu planurile exercițiului Scutul Oceanului-2020 și exercițiilor tactice ale Flotei din Oceanul Pacific, cu gruparea de forțe din zona maritimă îndepărtată.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s