Noile submarine rusești din clasa Yasen-M vor fi dotate cu rachete de croazieră de tip Kalibr-M

yasen

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 28.08.2020, citând o sursă din cadrul Complexului Militar Industrial prezentă la Forumul tehnico-militar internațional Armata-2020, că submarinele Voronezh și Vladivostok, a căror construcție a început pe 20 iulie la Sevmash, vor fi primele platforme purtătoare de rachete de croazieră de tip Kalibr-M.

„Noile submarine multirol vor fi purtătoare ale noilor rachete de croazieră Kalibr-M, cu o bătaie de peste 4.000 de kilometri”, a precizat sursa.

Potrivit declarațiilor acesteia, noile rachete Kalibr-M vor putea fi dotate fie cu focoase obișnuite explozive cu fragmentație, fie cu focoase nucleare. Sursa a menționat că „noile submarine vor fi mai bine pregătite pentru misiunea de descurajare strategică non-nucleară decât predecesoarele lor”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Potrivit datelor publice, până în prezent se cunoaște faptul că noua rachetă Kalibr-M se află în faza de dezvoltare, urmând să aibă o bătaie de aproximativ 4.500 de kilometri.

Achiziționarea noilor rachete de croazieră de acest tip este planificată în cadrul Programului federal pentru înzestrare pentru perioada 2018-2027. Specialiștii ruși apreciază că rachetele Kalibr-M vor fi livrate la trupe în partea a doua a implementării programului.

Se estimează că rachetele de croazieră cu bătaie crescută de tip Kalibr-M vor fi introduse în dotarea submarinelor și a navelor de luptă mari, de la fregată în sus.

Trebuie precizat faptul că noile submarine din clasa Yasen-M vor putea întrebuința și noile rachete hipersonice de tip Zircon.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/noile-submarine-ruse-ti-din-clasa-yasen-m-vor-fi-dotate-cu-rachete-de-croaziera-de-tip-kalibr-m_605016.html.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s