Nava mică purtătoare de rachete Zeleny Dol a Flotei ruse din Marea Baltică a lansat o rachetă Kalibr din Marea Albă

test

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB), căpitan rang II Roman Martov, a declarat că, pe 29.08.2020, nava mică purtătoare de rachete Zeleny Dol a lansat o rachetă de tip Kalibr din Marea Albă.

“Conform Planului de pregătire pentru luptă al forțelor FRMB, nava mică purtătoare de rachete Zeleny Dol a lansat o rachetă de croazieră cu ajutorul complexului Kalibr asupra unei ținte terestre din poligonul Chizha”, a precizat Martov.

Potrivit declarațiilor acestuia, lansarea rachetei a fost precedată de o traversare dificilă interflote prin Marea Baltică și Golful Finlandei, apoi pe căile navigabile interioare prin Neva, Lacul Ladoga și Canalul Marea Albă-Marea Baltică, până în Marea Albă. În total, echipajul navei a parcurs peste 3.300 de mile marine.

Pentru îndeplinirea misiunilor echipajul a asigurat ieșirea în poligoanele maritime ale Flotei de Nord, unde a efectuat lansarea rachetei de croazieră.

După cum au arătat rezultatele mijloacelor de control obiectiv, racheta de croazieră a distrus, cu succes, ținta de coastă.

În perioada următoare, nava mică purtătoare de rachete va reveni, pe același traseu, în locul de dislocare permanentă de la Baltiysk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, racheta de croazieră lansată de nava mică purtătoare de rachete Zeleny Dol este una de tip 3M14.

După cum au anunțat oficialii ruși la jumătatea lunii august, în Marea Albă se desfășoară testarea unor noi armamente cu bazare navală, cu participarea navei de patrulare Vasili Bykov a Flotei ruse din Marea Neagră și a navelor mici purtătoare de rachete Odintsovo și Zeleny Dol ale FRMB.

Este posibil ca, în zilele următoare, în Marea Albă, să aibă loc noi lansări de rachete de la bordul celorlalte două nave aflate în zonă.

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s