Următoarea lansare a rachetei hipersonice Zircon va avea loc în luna septembrie, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov

zir

Agenția de presă rusă Tass a informat, pe 29.08.2020, citând două surse din cadrul Complexului Militar Industrial, prezente la Forumul tehnico-militar internațional Armata-2020, că următoarea lansare a rachetei hipersonice de perspectivă Zircon va avea loc în luna septembrie, de la bordul fregatei Amiral Gorshkov.

“O nouă lansare a rachetei de pe Amiral Gorshkov este planificată pentru luna septembrie”, a precizat una dintre surse.

Cea de-a doua sursă a confirmat acest grafic și a adăugat că se analizează posibilitățile de lansare simultană a două rachete asupra a două ținte.

Prima lansare a rachetei Zircon de la bordul fregatei Amiral Gorshkov a avut loc la începutul acestui an, din Marea Barents. Racheta hipersonică a zburat peste 500 de kilometri și a distrus o țintă din zona de coastă.

La sfârșitul lunii iulie, Ministerul rus al Apărării a anunțat în mod oficial că testele rachetei Zircon au loc potrivit calendarului planificat. Potrivit datelor prezentate de reprezentanții militari, lansările de rachete efectuate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov au confirmat caracteristicile tehnico-tactice ale rachetei, în ceea ce privește bătaia și precizia rachetei, precum și viteza hipersonică a acesteia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Introducerea rachetei hipersonice Zircon în dotarea Forțelor Navale ale Federației Ruse este planificată pentru anul 2022.

Astfel, reprezentanții ruși intenționează ca, în perioada 2020-2021, să efectueze 10 lansări-test ale noii rachete. Șapte sau opt dintre acestea vor fi realizate de la bordul fregatei Amiral Gorshkov, Proiect 22350, și două sau trei de la bordul submarinului Severodvinsk, Proiect 885, clasa Yasen (cel puțin una din imersiune).

Deocamdată, nu se cunoaște cu exactitate dacă de la începutul anului 2020 de pe fregata Amiral Gorshkov au fost efectuate o lansare sau două ale rachetei hipersonice Zircon. Prima lansare a avut loc la începutul lunii ianuarie, în timp ce a doua era planificată pentru perioada aprilie-mai. Reprezentanții ruși au informat că fregata Amiral Gorshkov a ieșit în Marea Albă pentru efectuarea unei noi lansări, dar nu au mai anunțat dacă aceasta s-a produs sau nu. Ulterior, reprezentanții Ministerului Apărării au vorbit la plural despre lansările de rachete Zircon de pe fregata Amiral Gorshkov.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s