India a declinat invitația de participare la exercițiul Caucaz-2020, care va fi executat în Federația Rusă, în luna septembrie

ind

Într-un comunicat de presă postat pe pagina de Twitter a Ministerului indian al Apărării, pe 29.08.2020, s-a informat că India a declinat invitația de participare la exercițiul Caucaz-2020, care va fi executat în luna septembrie în Federația Rusă.

În acesta se arată că, din cauza dificultăților determinate de pandemia de coronavirus și de unele complicații legate de aceasta, inclusiv de natură logistică, India a decis să nu trimită un contingent militar la exercițiul Caucaz-2020 din  acest an. De asemenea, în comunicat se precizează că partea rusă a fost notificată cu privire la această decizie.

Anterior, agenția de presă ANI, care a citat surse din Ministerul Apărării, a informat că India ar putea refuza să participe la exercițiiul internațional Caucaz-2020, deoarece la acesta vor lua parte și militari din China și Pakistan,  ale căror relații cu autoritățile de la New Delhi s-au agravat recent.

În această săptămână, canalul de televiziune NDTV a informat, citând surse militare, că peste 200 de militari indieni, care reprezintă toate cele trei categorii de  forțe armate, sunt gata să participe la exercițiul internațional Caucaz-2020 din Federația Rusă, în luna septembrie. Era planificat ca 160 de militari ai Forțelor Terestre indiene, 40 de reprezentanți ai Forțelor Aeriene și doi ofițeri ai Forțelor Navale, în calitate de observatori, să se deplaseze în Federația Rusă.

Situația de la frontiera dintre India și China, în zona teritoriului aliat Ladakh, a escaladat după ciocniri cu participarea a aproximativ 250 de soldați chinezi și indieni, la începutul lunii mai. Peste 100 de persoane au fost rănite de ambele părți.

În noaptea de 15-16 iunie, în zona râului Galvan, pe teritoriul aliat al Ladakhului, au avut loc noi ciocniri între armata indiană și cea chineză. Conform surselor armatei indiene, nu au fost folosite arme de foc, ci doar bastoane și pietre. Cel puțin 20 de soldați indieni au fost uciși și alți 76 au fost răniți. Partea indiană susține că aproximativ 45 de soldați chinezi au fost uciși sau răniți în timpul ciocnirilor.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s