SUA au acuzat piloții ruși care au interceptat bombardierul B-52 în Marea Neagră de comportament neprofesionist

b

Agenția de presă rusă TASS a informat, pe 30.08.2020, că, sâmbătă, Comandamentul Forțelor Aeriene ale SUA pentru Europa și Africa a acuzat că cele două avioane rusești de vânătoare de tip Su-27, care au interceptat bombardierul american B-52 deasupra Mării Negre au acționat periculos și neprofesionist. Incidentul s-a produs pe 28 august.

“Piloții a două avioane de vânătoare rusești Su-27 au interceptat un bombardier B-52 aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care desfășura operațiuni de rutină deasupra apelor internaționale ale Mării Negre. Piloții ruși au zburat nesigur și neprofesionist, traversând de mai multe ori calea de zbor a bombardierului american la o distanță de aproximativ 30 de metri, la aceeași altitudine și folosind forțajul, ceea ce a creat turbulențe și a limitat capacitatea de manevră a avionului B-52”, au precizat militarii americani.

“Astfel de acțiuni sporesc probabilitatea coliziunilor în aer și sunt incompatibile cu bunele abilități de zbor și cu standardele internaționale”, a spus comandantul Forțelor Aeriene ale SUA din Europa și Africa, general Jeffrey Harrigian, ale cărui declarații au fost citate în comunicatul de presă.

După cum a anunțat anterior Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse, avioanele de vânătoare Su-27 au fost ridicate în aer vineri pentru interceptarea unui bombardier american B-52H deasupra Mării Negre. După cum au precizat militarii ruși, ținta aeriană, care se apropia de frontiera Federației Ruse, a fost descoperită de mijloacele de control deasupra apelor neutre. Reprezentanții centrului au menționat că “echipajele avioanelor rusești s-au apropiat la o distanță sigură de obiectul aerian și l-au identificat ca fiind un bombardier strategic B-52H al Forțelor Aeriene ale SUA”.

De asemenea, Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că zborul avioanelor de vânătoare rusești s-a desfășurat în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. După îndepărtarea avionului american de frontiera Federației Ruse, avioanele Su-27 au revenit pe aerodromul de dislocare.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În fiecare an, există zeci sau chiar sute de interceptări ale unor avioane militare ale SUA și NATO de către avioane de vânătoare rusești, nu numai în Regiunea Mării Negre, ci și peste Marea Baltică și zonele situate de-a lungul frontierei terestre dintre membrii NATO și Federația Rusă. În plus, alte incidente implică avioane rusești care survolează nave ale SUA și NATO.

De regulă, în urma unor astfel de incidente, partea americană acuză piloții ruși pentru afișarea unui comportament provocator și periculos. De exemplu, în luna ianuarie 2018, Pentagonul a afirmat că un avion de vânătoare rusesc s-a apropiat la cinci metri de un avion al Forțelor Navale americane, într-un incident produs tot deasupra Mării Negre. În mod similar, în luna septembrie 2016, Washingtonul a susținut că avion de vânătoare rusesc a zburat la zece metri de aeronave americane, pe care încerca să le intercepteze.

Sursa: tass.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s