Peste 8.000 de artileriști din sudul Federației Ruse se pregătesc în poligoane pentru exercițiul strategic Caucaz-2020

art

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 01.09.2020, că peste 8.000 de artileriști și aproximativ 3.000 de unități de armament, tehnică militară și specială se pregătesc pentru exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, care se va desfășura la sfârșitul lunii septembrie.

Activitățile sunt executate în 19 poligoane ale Regiunii Militare Sud din Regiunile Rostov și Volgograd, Ținuturile Krasnodar și Stavropol, Republicile Daghestan, Osetia de Nord și Crimeea, precum și pe teritoriile bazelor militare ruse din Abhazia, Armenia și Osetia de Sud.

Timp de o lună, subunitățile din cadrul Truleor de Rachete și Artilerie vor desfășura activități tactice, în care își vor perfecționa măiestria profesională, vor întări coeziunea în luptă a plutoanelor, bateriilor și divizioanelor și vor exersa noi forme și metode de îndeplinire a misiunilor de foc pentru sprijinirea subunităților de infanterie moto și tancuri, în situația complexă a luptei de arme întrunite moderne. O atenție specială va fi acordată antrenamentelor în cadrul sistemului de cercetare și foc (asalt).

Pentru ducerea cercetării aeriene și pentru înregistrarea video a acțiunilor trupelor, în raioanele de desfășurare a activităților practice vor fi întrebuințate 10 aparate de zbor fără pilot.

În etapa finală a activităților, vor fi executate antrenamente de conducere a focului de artilerie cu trageri de luptă ale lansatoarelor multiple de proiectile reactive Tornado-G, Uragan și Smerci, a tunurilor 2S19 Msta-S și 2S3 Akatsia,  calibru 152 de milimetri, și a instalațiilor de artilerie 2S1 Gvozdika și 2S9 Nona, calibru 122 de milimetri.

În total sunt planificate peste 100 de activități tactice cu trageri de luptă și aproximativ 40 de activități de control privind tragerile și dirijarea focului divizioanelor. Artileriștii vor îndeplini peste 1.500 de misiuni de foc cu trageri de luptă.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Activitățile de pregătire pentru luptă se desfășoară în regim de tabără de instrucție.

Este posibil ca subunitățile din cadrul Trupelor de Rachete și Artilerie să revină în unități abia după încheierea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Deși autoritățile ruse nu au anunțat până în prezent perioada exactă de desfășurare a exercițiului, cu siguranță aceasta va fi în a doua parte a lunii septembrie.

Ultima ediție a exercițiului, Caucaz-2016, s-a desfășurat în perioada 05-11 septembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s