Exercițiul strategic Caucaz-2020 se va desfășura, în perioada 21-26 septembrie, cu participarea unor militari din nouă state

exe

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a anunțat, pe 08.09.2020, că exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, cu participarea militarilor din nouă state, va fi executat în perioada 21-26 septembrie.

“Acesta se va desfășura în perioada 21-26 septembrie și va încheia un complex de activități de pregătire operativă și pentru luptă din acest an ale Forțelor Armate”, a precizat ministrul în cadrul unei consfătuiri selective.

Potrivit declarațiilor sale, activitățile de bază ale trupelor se vor desfășura în poligoanele Kapustin Yar și Ashuluk, precum și în acvatoriile Mării Negre și Mării Caspice.

“Este planificată participarea unor contingente militare din nouă state. Alte nouă state vor trimite observatori la exercițiu”, a spus Șiogu.

Acesta a menționat că, “în timpul exercițiului Caucaz-2020, vor fi desfășurate activități de conducere a grupărilor de trupe în operații comune de localizare și rezolvare a conflictelor armate legate de combaterea terorismului”.

“Exercițiul ne va permite să evaluăm capacitatea Regiunii Militare Sud de a asigura securitatea militară în sud-vestul Federației Ruse”, a concluzionat Șoigu.

Anterior, Ministerul rus al Apărării a informat că faza activă a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020 va deveni cea mai mare activitate de pregătire militară din acest an.

Potrivit datelor prezentate de minister, între participanții la manevre se vor afla militari din Republica Belarus, Myanmar, Iran, India și Pakistan.

La cel mai mare exercițiu de anul trecut din Federația Rusă, Centru-2019, au participat aproximativ 128.000 de militari, peste 20.000 de unități de armamente și tehnică militară și aproximativ 600 de aparate de zbor.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Este pentru prima dată când în Federația Rusă este anunțată, în mod oficial, perioada de desfășurare a exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020. Aceasta a fost aflată, în urmă cu câteva zile, de pe rețelele de socializare.

În ceea ce privește numărul de participanți din străinătate, cu toate că partea rusă vrea să sublinieze caracterul multinațional al manevrelor, s-ar putea ca acesta să fie mai redus. În ultima perioadă, au declinat invitațiile de participare la exercițiu atât India, cât și Azerbaidjanul.

Față de locurile de desfășurare a exercițiului, se pare că partea rusă își va respecta promisiunile și va executa activitățile principale în interiorul statului rus, respectiv în poligoanele Kapustin Yar și Ashuluk, cu toate că acestea sunt specializate în rachete și apărare antiaeriană. Prin limitarea acțiunilor din zonele de frontieră, autoritățile de la Moscova intenționează să elimine temerile privind o eventuală invazie în unele state vecine (în primul rând în Ucraina).

Sursa: militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s