Crucișătorul Moscova al FRMN a desfășurat exerciții comune cu un elicopter antisubmarin Ka-27PL

cr

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 08.09.2020, echipajul crucișătorului purtător de rachete Moscova a executat un exercițiu privind primirea la bord a unui elicopter antisubmarin Ka-27PL, în acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul s-a desfășurat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor flotei.

Anterior, crucișătorul a ieșit pe mare pentru desfășurarea elementelor misiunii speciale de curs “navigația și ducerea luptei de către o navă, în mod individual”.

Echipajul elicopterului Ka-27PL din compunerea regimentului de aviație mixtă al Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN a îndeplinit misiuni practice de aterizare și decolare de la bordul crucișătorului Moscova, în cooperare cu echipajul navei.

De asemenea, în timpul exercițiului a fost verificată funcționarea tuturor complexelor de aviație de la bordul crucișătorului și au fost desfășurate activități ale marinarilor care asigură zborurile elicopterelor.

Pentru echipajul crucișătorului, îndeplinirea misiunilor de organizare a primirii elicopterelor la bord reprezintă o etapă importantă în pregătirea pentru luptă, după o pauză lungă, determinată de reparația programată a navei.

Exercițiul s-a desfășurat cu succes, iar echipajul crucișătorului Moscova va continua să îndeplinească elemente ale misiunilor de curs, în poligoane maritime din Marea Neagră.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Crucișătorul Moscova aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol și, în prezent, este singura navă de rang I din compunerea FRMN.

Nava a ieșit pe mare pe 02 septembrie, pentru îndeplinirea de misiuni de curs de tip K-2. Probabil, anterior, marinarii au îndeplinit misiuni de curs K-1 (pregătirea pentru luptă și marș) în punctul de dislocare permanentă.

Deși inițial era planificată deplasarea crucișătorului în Marea Mediterană, din cauza prelungirii activităților de reparații, nava urmează să participe la exercițiul strategic Caucaz-2020 din Marea Neagră. Este posibil ca, ulterior, crucișătorul să îndeplinească și misiuni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Crucișătorul purtător de rachete Moscova, a redevenit operațional după aproximativ patru ani de reparații și staționare la dană.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s