Complexe de rachete de coastă Bastion și Bal ale FRMN au executat atacuri asupra unor ținte navale în Marea Neagră

bal

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.09.2020, echipajele complexelor mobile de rachete antinavă Bastion și Bal din compunerea marii unități de rachete și artilerie de coastă au desfășurat un exercițiu de distrugere a unei nave de suprafață a adversarului convențional, în acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul a fost executat în comformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor FRMN.

În cadrul exercițiului, militarii divizioanelor de rachete de coastă Bastion și Bal dislocate pe teritoriul Peninsulei Crimeea au executat marșuri în raioanele de poziție, unde au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru amenajarea și mascarea pozițiilor de luptă.

Ulterior, echipajele complexelor de rachete de coastă au descoperit o țintă de suprafață, au identificat-o și au început să o escorteze.

Pe timpul etapei finale a exercițiului, complexele de rachete de coastă au fost trecute în stare de luptă și au fost desfășurați algoritmi de acțiune pentru executarea unui atac cu rachete asupra unei nave a adversarului convențional, cu schimbarea ulterioară a pozițiilor de start, în vederea executării unui al doilea atac.

Antrenamentul de distrugere a țintelor maritime de către echipajele de luptă ale instalațiilor de lansare a fost executat cu efectuarea unor lansări electronice de rachete.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Divizioanele mobile de rachete de coastă participante la exercițiu aparțin Brigăzii 15 Rachete și Artilerie Antiaeriană – Sevastopol din cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN.

În compunerea brigăzii se află două divizioane de rachete de coastă Bastion, un divizion de rachete de coastă Bal și un divizion de rachete de coastă Utes (complexe staționare).

În cadrul Corpului 22 Armată – Simferopol al FRMN se mai află o brigadă de acest tip, respectiv Brigada 15 Rachete și Artilerie Antiaeriană – Anapa. Aceasta include trei divizioane mobile de rachete și artilerie de coastă, dotate cu complexe Bastion, Bal și Bereg.

Probabil, exercițiul desfășurat în Peninsula Crimeea se încadrează în pregătirile finale pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru perioada 21-26 septembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s