Flota rusă din Marea Neagră a desfășurat un exercițiu de minare  a căilor maritime de acces către Ținutul Krasnodar

nv

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 09.09.2020, un detașament de nave aparținând Bazei Navale – Novorossiysk a desfășurat un exercițiu de plantare a câmpurilor de mine, pe timp de noapte, într-un poligon maritim de pregătire pentru luptă.

Activitățile au fost executate în conformitate cu planul de desfășurare a unui exercițiu tactic al forțelor din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk.

Nava mică antisubmarin Yeisk, în compunerea unui grup tactic de asalt antisubmarin, a desfășurat activități de căutare a submarinelor adversarului convențional, precum și de instalare a câmpurilor de mine, pe rutele probabile de deplasare a forțelor adversarului convențional în proximitatea litoralului de la Marea Neagră al Ținutului Krasnodar.

La rândul lor, echipajele dragoarelor din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk au îndeplinit misiuni de dragare a unor culoare prin câmpurile de mine și de distrugere a minelor plutitoare.

În cadrul activităților de pregătire pentru luptă, echipajele navelor urmează să execute trageri de artilerie și lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte, care imită navele de luptă și mijloacele de atac aerian ale adversarului convențional.

În total, la exercițiul forțelor FRMN participă 10 nave de luptă și auxiliare din compunerea Bazei Navale – Novorossiysk.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Exercițiul desfășurat în nord-estul Mării Negre vizează, probabil, perfecționarea pregătirii pentru luptă a forțelor Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

În compunerea brigăzii se află un divizion de nave de patrulare, un divizion de nave antisubmarin și un divizion de dragoare.

Probabil, exercițiul se încadrează în pregătirile finale pentru participarea la exercițiul de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020, planificat pentru perioada 21-26 septembrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s