În cadrul unui exercițiu desfășurat în Crimeea, Aviația rusă din peninsulă a fost redislocată pe aerodromuri de rezervă

aviati

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat, pe 10.09.2020, că, în Crimeea, a fost executat un exercițiu privind redislocarea în masă a avioanelor Aviației navale a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) și Aviației Forțelor Terestre a regiunii pe aerodromuri operative, dislocate pe teritoriul peninsulei.

Astfel, în timpul exercițiului, echipajele avioanelor de vânătoare multirol Su-30SM ale Aviației navale a FRMN au primit ordin de redislocare de urgență pe un aerodrom de rezervă.

În cel mai scurt timp posibil, patru celule de avioane de vânătoare au decolat de pe aerodromul de dislocare. O celulă de serviciu a rămas să acopere aerodromul până la decolarea celorlalte avioane din compunerea escadrilei, în timp ce alte trei au zburat către aerodromul indicat.

După o pauză operativă, în aer au fost ridicate alte trei celule de avioane Su-30SM. Împreună cu avioanele de acoperire, acestea au fost redislocate pe aerodromul de rezervă.

La rândul lor, avioanele de asalt Su-25SM ale Regiunii Militare Sud, în compunerea a trei patrule, care sunt dislocate pe un aerodrom din zona de responsabilitate a FRMN, au efectuat zboruri către aerodromul indicat.

Exercițiul de redislocare în masă a aviației s-a desfășurat în Crimeea în conformitate cu planul exercițiului de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene executat sub conducerea Statului major al Regiunii Militare Sud.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, în cadrul exercițiului desfășurat în Crimeea, escadrila de avioane de vânătoare Su-30SM a Regimentului 43 Aviație de Asalt – Saki din cadrul Aviației navale a FRMN a fost redislocată pe aerodromul Gvardeiskoe. Trebuie menționat faptul că, până în anul 2014, regimentul aflat în prezent pe aerodromul Saki a fost dislocat pe aerodromul Gvardeiskoe.

În același timp, escadrila de avioane Su-25SM a Regimentului 37 Aviație Mixtă – Gvardeiskoe din cadrul Diviziei 27 Aviație Mixtă – Belbek a Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană a fost redislocată pe aerodromul din Belbek.

Trebuie precizat faptul că, pe 07.09.2020, în Regiunea Militară Sud, a început executarea unui exercițiu de amploare de conducere a Aviației și Apărării Antiaeriene.

La acesta participă organe de conducere ale marilor unități și unități militare aparținând celor trei armate de arme întrunite (8, 49 și 58), Flotei din Marea Neagră, Flotilei din Marea Caspică, Armatei 4 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană, precum și marilor unități ale genurilor de arme de la nivel regional.

Executarea episoadelor tactice din diverse etape ale exercițiului implică participarea a peste 80 de avioane și peste 60 de elicoptere.

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul exercițiului desfășurat în Crimeea, care poate fi vizualizat la adresa:

În imaginile prezentate de postul de televiziune au fost identificate avioanele de asalt Su-25SM cu numerele de bord 09, 84 și 85 albastre, precum și două avioane de vânătoare de tip Su-27, cu numerele de bord 58 și 78 roșii (aflate probabil pe aerodromul Belbek).

Surse: mil.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s