Submarinul Kolpino al FRMN a executat un exercițiu de trecere printr-un baraj de mine, în acvatoriul Mării Negre

kol

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a informat că, pe 10.09.2020, echipajele submarinului Kolpino și dragorului maritim Zhelezniakov aparținând Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) au desfășurat un exercițiu comun de depășire a unui baraj de mine, în acvatoriul Mării Negre.

Exercițiul a fost executat în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor Bazei Navale – Novorossiysk din cadrul FRMN.

Potrivit legendei exercițiului, submarinul Kolpino a intrat într-un raion aflat în vecinătatea imediată a unui câmp de mine instalat de adversarul convențional. Pentru depășirea acestuia, în sprijinul submarinului a fost trimis dragorul maritim Zhelezniakov, care a dragat un culoar prin barajul de mine, asigurând trecerea submarinului, aflat la suprafața apei, prin zona periculoasă.

De asemenea, la exercițiu a participat și echipajul unui elicopter de căutare-salvare de tip Ka-27PS aparținând Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN, care a escortat submarinul în momentul trecerii prin barajul de mine.

După traversarea zonei minate, echipajul submarinului Kolpino a intrat în imersiune și a continuat să îndeplinească misiunile încredințate.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Anterior, pe 09 septembrie, în cadrul exercițiului, nava mică antisubmarin Yeisk, în compunerea unui grup tactic de asalt antisubmarin, a desfășurat activități de căutare a submarinelor adversarului convențional, precum și de instalare a câmpurilor de mine, pe rutele probabile de deplasare a forțelor adversarului convențional, în proximitatea litoralului de la Marea Neagră al Ținutului Krasnodar.

În total, la exercițiul forțelor FRMN participă 10 nave de luptă și auxiliare din compunerea Bazei Navale – Novorossiysk.

În cadrul activităților de pregătire pentru luptă, echipajele navelor urmează să execute trageri de artilerie și lansări de rachete antiaeriene asupra unor ținte, care imită navele de luptă și mijloacele de atac aerian ale adversarului convențional.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s