Date privind exercițiul strategic Caucaz-2020, care urmează să se desfășoare în Federația Rusă

cau

Adjunctul ministrului rus al apărării, general colonel Aleksandr Fomin, a susținut, pe 11.09.2020, un briefing pentru atașații militari străini acreditați la Moscova, în care a informat despre pregătirea și desfășurarea exercițiului de comandament și stat major la nivel strategic Caucaz-2020.

Din precizările făcute de acesta, au rezultat următoarele date referitoare la exercițiu:

Perioada de desfășurare: 21-26.09.2020;

Conducere: șeful Statului Major General al Forțelor Armate ale Federației Ruse, general de armată Valeri Gehrasimov;

Loc de desfășurare: poligoanele terestre Kapustin Yar, Ashuluk, Prudboy, Adanak și Raevsky, poligoanele de aviație Arzgirsky și Kopansky, raioane maritime din Marea Neagră și Marea Caspică;

Participanți: organele de conducere militară, trupele și forțele Regiunii Militare Sud, parțial organe de conducere militară, trupe și forțe ale Regiunii Militare Vest, Trupelor de Desant Aerian, Aviației cu rază lungă de acțiune și Aviației Militare de Transport. În compunerea grupării de trupe terestre se vor afla contingente din Armenia,  Belarus, China, Myanmar și Pakistan. La episoadele maritime din acvatoriul Mării Caspice vor participa Azerbaidjanul și Iranul.

Numărul total de militari participanți la exercițiu va fi de aproximativ 80.000. Numărul maxim de militari din unitățile implicate la exercițiu sub un singur comandament operațional, care intră sub incidența Documentului de la Viena din 2011, nu va fi mai mare de 12.900.

La exercițiu vor lua parte până la 250 de tancuri, până la 450 de mașini de luptă ale infanteriei și transportoare blindate și până la 200 de sisteme de artilerie și sisteme reactive cu foc în salvă;

Scopuri principale: instruirea trupelor în ducerea acțiunilor de luptă în condiții moderne și creșterea interoperabilității dintre organele de conducere militară din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse și ale statelor partenere.

Mod de desfășurare: exercițiul se va desfășura în două etape. În prima dintre acestea, organele de conducere militară vor efectua planificarea acțiunilor de luptă, în situația politico-militară creată pentru exercițiu. În cea de-a doua etapă, vor fi îndeplinite misiuni de conducere directă a subunităților grupării multinaționale de forțe, în timpul ducerii acțiunilor de luptă comune.

Faza finală a exercițiului va avea loc în poligonul Kapustin Yar, în prezența atașaților militari și a miniștrilor apărării din mai multe state.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s