Avertizare: Federația Rusă pregătește activități importante ale Forțelor Aerocosmice în Regiunea Mării Negre  

1

Potrivit sursei, pe 15.09.2020, un avion rusesc AWACS de tip A-50U, cu numărul de înregistrare RF-50610, care a îndeplinit misiuni într-un raion nordic, a fost redislocat în sudul Federației Ruse, în zona litoralului Mării Negre.

Este posibil ca acesta să îndeplinească misiuni de asigurare a zborului unui grup de bombardiere strategice în proximitatea Ucrainei, României și Bulgariei.  

Comentariu remnmilitaryblog.com: După cum rezultă din traiectul de zbor prezentat pe harta de mai sus, aeronava a fost adusă din Regiunea Murmansk pe aerodromul din Krymsk (Ținutul Krasnodar).

Probabil, misiunea avioanelor Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) va avea loc în perioada 15-17.09.2020, cu probabilitatea cea mai mare spre sfârșitul acesteia, respectiv 16 sau chiar 17 septembrie.

Avionul AWACS cu numărul de bord 42 roșu și numărul de înregistrare RF-50610 a fost adus pe un aerodrom din Regiunea Murmansk pe 13.09.2020. În ziua următoare, pe 14 septembrie, aeronava a participat la activitățile de pregătire pentru luptă desfășurate de trei bombardiere strategice Tu-160, care au întrebuințat indicativele 99111, 99112 și 99113. Două dintre acestea, cu indicativele 99111 și 99112, au desfășurat un zbor planificat deasupra apelor neutre ale Mării Barents, Mării Norvegiei și Oceanului Atlantic. Cea de-a treia aeronavă, cu indicativul 99113, a rămas în zona Mării Barents, de unde a jucat rolul de mijloc de retranslație între cele două bombardiere aflate în misiune și Baza Aeriană – Engels (Regiunea Saratov).

2

Intensificarea misiunilor îndeplinite de bombardierele strategice rusești în proximitatea unor state membre NATO reprezintă un răspuns al Federației Ruse la activitățile similare desfășurate de mijloace aeriene ale SUA și altor state membre ale alianței în proximitatea frontierelor ruse.

Pe 14 septembrie, în paralel cu misiunea celor trei bombardiere strategice rusești Tu-160, trei bombardiere strategice americane B-52H au efectuat un zbor deasupra Mării Negre. 

Sursa: twitter.com/galandecZP.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s