Patru avioane de vânătoare rusești au interceptat trei bombardiere strategice americane deasupra Mării Negre

52

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse a informat că, pe 14.09.2020, militarii ruși au ridicat în aer patru avioane de vânătoare pentru interceptarea a trei bombardiere strategice americane B-52 deasupra Mării Negre.

Într-un comunicat de presă, care a intrat în posesia Interfax, se arată că avioanele americane se apropiau de frontiera Federației Ruse din partea Ucrainei și au fost descoperite de mijloacele de radiolocație rusești deasupra acvatoriului Mării Negre.

“Pentru identificarea țintelor aeriene descoperite și pentru a le interzice acestora să încalce granița de stat a Federației Ruse au fost ridicate în aer două avioane de vânătoare de tip Su-27 și două avioane de vânătoare Su-30 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud”, se precizează în comunicatul de presă al centrului.

“Echipajele avioanelor de vânătoare rusești au identificat țintele aeriene ca fiind trei bombardiere strategice de tip B-52H aparținând Forțelor Aeriene ale SUA și le-au escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanții Centrului Național pentru Conducerea Apărării au menționat că, după îndepărtarea avioanelor americane de granița de stat a Federației Ruse, avioanele de vânătoare au revenit pe aerodromurile de dislocare.

“Toate zborurile avioanelor de vânătoare rusești se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian. Bombardierele strategice americane nu au încălcat granița de stat a Federației Ruse”, au concluzionat reprezentanții centrului.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu cadre din timpul misiunii de interceptare a bombardierelor americane. Acesta poate fi vizualizat la adresa:

Surse: militarynews.ru, tvzvezda.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s