Două bombardiere strategice rusești Tu-160 au efectuat zboruri deasupra acvatoriului Mării Baltice

160

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 16.09.2020, două bombardiere strategice de tip Tu-160 aparținând Forțelor Aerocosmice au efectuat un zbor deasupra apelor neutre ale Mării Baltice.

Durata zborului a fost de aproximativ opt ore.

Pe anumite porțiuni ale traiectului de zbor, avioanele Aviației cu rază lungă de acțiune au fost escortate de avioane Su-35 aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse, precum și de avioane de vânătoare F-16 ale Forțelor Aeriene ale Danemarcei, F-22 ale Forțelor Aeriene ale Italiei și Germaniei, MiG-29 ale Forțelor Aeriene ale Poloniei și Grippen Jazz 39 ale Forțelor Aeriene ale Suediei.

“Piloții Aviației cu rază lungă de acțiune efectuează zboruri în mod regulat deasupra apelor neutre al Oceanului Arctic, Oceanului Atlantic, Mării Negre, Mării Baltice și Oceanului Pacific”, au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării.

Potrivit acestora, “toate zborurile avioanelor aparținând Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse se desfășoară în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Pe 16 septembrie, pe lângă misiunile din Marea Baltică, avioane ale Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse au mai efectuat zboruri și deasupra Mării Negre.

La aceste misiuni au participat două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3.

De asemenea, în aceeași zi, deasupra Mării Negre s-a mai aflat și un avion de patrulare antisubmarin Tu-142 aparținând Aviației navale a Flotei de Nord.

În urmă cu două zile, pe 14 septembrie, trei bombardiere strategice Tu-160 au îndeplinit misiuni de zbor, două dintre acestea deplasîndu-se în Marea Norvegiei și Oceanul Atlantic.

Zborurile desfășurate în ultimele zile de aeronavele rusești reprezintă o reacție la intensificarea zborurilor efectuate de avioane de bombardament și de cercetare ale SUA și altor state membre NATO în proximitatea frontierelor Federației Ruse, în special din Regiunea Mării Negre.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s