Un avion rusesc de patrulare antisubmarin de tip Tu-142 a îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre

142

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 16.09.2020, un avion de patrulare antisubmarin de tip Tu-142 aparținând Aviației navale a efectuat un zbor planificat deasupra spațiului aerian internațional situat deasupra acvatorului Mării Negre.

Zborul a avut o durată de aproximativ cinci ore.

Pe timpul traiectului de zbor, avionul Tu-142 a fost escortat de avioane de vânătoare Su-30SM ale Flotei ruse din Marea Neagră.

Zborurile au fost efectuate în strictă conformitate cu regulile internaționale de întrebuințare a spațiului aerian internațional.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Avioanele de luptă antisubmarin de tip Tu-142, care îndeplinesc misiuni deasupra Mării Negre, aparțin Escadrilei 73 Aviație Antisubmarin a Flotei de Nord dislocată în localitatea Fedotovo (Regiunea Vologda), pe aerodromul Kipelovo. Aceasta face parte din Armata 45 Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană – Severomorsk a Flotei de Nord.

Trebuie precizat faptul că și cu o zi înainte, pe 15 septembrie, două avioane de acest tip au zburat deasupra Mării Negre.

De asemenea, pe 16 septembrie, două bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 au îndeplinit misiuni de patrularea în Marea Neagră.

Surse: mil.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s