Avioane de cercetare americane și britanice au îndeplinit misiuni specifice deasupra acvatoriului Mării Negre

cercetare

Analiză remnmilitaryblog.com

Pe 20.09.2020, avioane de cercetare aparținând Forțelor Navale ale SUA și Forțelor Aeriene ale Marii Britanii au îndeplinit noi misiuni specifice în proximitatea frontierelor Federației Ruse din Marea Neagră.

Astfel, un avion de patrulare antisubmarin de tip Boeing P-8A Poseidon din cadrul Forțelor Navale americane a efectuat un zbor de cercetare deasupra apelor neutre ale Mării Negre. Aeronava, cu numărul de înregistrare P8-NOREG, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella din Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.500 de metri, cu o viteză de 660 de kilometri pe oră.

De asemenea, în Marea Neagră s-a aflat și un avion de cercetare radioelectronică de tip Bombardier Global Express Sentinel R.1. Acesta a decolat de la Baza Aeriană Acrotiri din Cipru și a întrebuințat indicativul RRR9986. Aeronava, cu numărul de înregistrare ZJ692, a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 12.500 de metri, cu o viteză de 860 de kilometri pe oră.

Până în prezent, partea rusă nu a anunțat dacă a ridicat la interceptare avioane de vânătoare aflate în serviciul de luptă pentru apărarea antiaeriană a Regiunii Militare Sud. Ținând cont de faptul că aeronavele americane și britanice au evoluat la distanțe relativ mari de Peninsula Crimeea și Ținutul Krasnodar, este posibil ca acest lucru să nu se fi întâmplat.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s