Sistemele de rachete antiaeriene S-400 Triumf achiziționate de Turcia din Rusia ar putea fi defecte

S400

Jurnalul EurAsian Times a publicat, pe 19.09.2020, un editorial al redacției, cu titlul „Complexele S-400 achiziționate de Turcia din Rusia sunt defecte”.

Astfel, sursa a informat că militarii turci, care operează sistemele de apărare antiaeriană primite din Rusia, „au identificat defecțiuni ce nu pot fi eliminate timp de aproximativ șase luni”.

S 400 1

Consiliul de redacție al publicației menționate își susține concluziile prin faptul că sistemele de apărare antiaeriană rusești „nu au fost încă operaționalizate în Turcia”.

Pe de altă parte, editorialul face referire și la mass-media din Grecia, în special la site-ul de știri Pentapostagma, care a informat că ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, a subliniat necesitatea soluționării problemelor privind pregătire operațională a experților din Ankara.

În plus, în Rusia există zvonuri conform cărora armata turcă nu are experiența sau cunoștințele necesare pentru a trece în exploatare sistemele de rachetele, iar analiștii ruși consideră că situația nu va putea fi rezolvată fără intervenția și supravegherea tehnicienilor din Rusia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Informațiile potrivit cărora sistemele rusești de apărare antiaeriană S-400 ar fi defecte și nu ar putea fi reparate timp de șase luni sunt foarte puțin credibile. Până în prezent, nu există precedente în acest sens, iar producătorul acestora, concernul aerocosmic rusesc Almaz-Antey, este una dintre cele mai cunoscute socități la nivel mondial din domeniul industriei de armament.

Cea de-a doua variantă, referitoare la dificultățile specialiștilor militari turci de a deservi sistemele de rachete antiaeriene este mult mai plauzibilă. Aceste lucruri s-au mai întâmplat în ultimii ani cu sistemele de rachete antiaeriene S-300 din Siria sau cu complexele de rachete și artilerie antiaeriană Pantsir din Siria și Libia. Multe dintre acestea au fost distruse de către adversarii trupelor siriene și libiene, respectiv Turcia și Israelul, din cauza exploatării defectuoase sau a întrebuințării în alte scopuri decât cele pentru care au fost produse.

Turcia a achiziționat din Rusia două regimente de rachete antiaeriene S-400 (patru divizioane), care au fost livrate în cursul anului 2019. Potrivit declarațiilor oficialilor turci, Forțele Armate ale Turciei intenționau să operaționalizeze sistemele în perioada martie-aprilie 2020, dar, se pare că acest lucru nu s-a întâmplat până în prezent. Acestea au fost testate, în mai multe rânduri, împotriva unor avioane de vânătoare de tip F-16 și nu au fost semnalate niciun fel de probleme.

Sursa: topwar.ru

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s