Submarinul Veliky Novgorod al Flotei ruse din Marea Neagră se pregătește pentru ieșirea pe mare

nov

Departamentul asigurare infromațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat că, pe 28.09.2020, echipajul submarinului Veliky Novgorod a trecut la desfășurarea de antrenamente complexe și îndeplinirea elementelor misiunilor de curs L-1, în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al forțelor de submarine ale flotei.

Activitățile se desfășoară în urma finalizării reparațiilor tehnice planificate și ieșirii submarinului de la docul întreprinderii specializate în întreținerea și repararea navelor de luptă de suprafață și submarinelor.

În cadrul îndeplinirii elementelor misiunilor de curs, echipajul a desfășurat antrenamente de pregătire pentru ieșirea pe mare, de încărcare a munițiilor și organizare a pazei și apărării în timpul staționării la dană.

De asemenea, marinarii au desfășurat algoritmi de acțiune pentru conducerea submarinului în timpul intrării în imersiune și ieșirii la suprafață, în regim normal și în situații de urgență, precum și în timpul întrebuințării armamentului de rachete.

Executarea misiunilor de curs reprezintă un elelement obligatoriu al sistemului de pregătire a echipajelor submarinelor și face parte din programul de pregătire a submarinului pentru îndeplinirea de misiuni potrivit destinației, atât în mod independent, cât și în compunerea unor grupări navale.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Submarinul Veliky Novgorod al FRMN este inactiv de mai multe luni.

În luna iulie 2019, când submarinul a fost andocat la Sevmorzavod pentru reparații ușoare s-a descoperit că pe partea dreaptă față a acestuia a fost îndepărtat un strat de cauciuc, ce absorbea zgomotul și asigura invizibilitatea acustică a submarinului”.

“Pentru a înlocui învelișul, va fi nevoie de o nouă aducere a submarinului la doc pentru reparații”, au spus atunci reprezentanții întreprinderii. Aceștia nu au menționat cum ar fi putut fi produse astfel de daune, dar au precizat că nu au fost afectate corpul submarinului sau plăcile sonar amplasate pe acesta.

În ultima perioadă, submarinul Veliky Novgorod nu a participat la niciun fel de activități de pregătire pentru luptă desfășurate în cadrul FRMN.

Submarinul Veliky Novgorod este unul din cele șase submarine Proiect 636.3 ale Brigăzii 4 Submarine – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN. Două dintre acestea, Veliky Novgorod și Kolpino se află în Marea Neagră, Rostov pe Don și Novorossiysk în estul Mării Mediterane (în portul Tartus din Siria), iar Krasnodar este în reparații la Șantierul Naval din Kronștadt. Despre submarinul Stary Oskol nu au mai fost comunicate informații în ultimul timp. Acesta a fost supus unui proces de reparații de câteva luni (începând din luna ianuarie 2020) la Șantierul Naval din Kronștadt. Submarinul urma să participe la Parada Navală Principală din Sankt Petersburg din 27 iulie, după care trebuia să revină în Marea Mediterană sau chiar în Marea Neagră. Deocamdată nu este clar dacă submarinul a participat la paradă și nici ce s-a întâmplat cu ele după aceea. Teoretic, acesta ar trebui să fie tot în Marea Baltică.

Sursa: mil.ru.

Un gând despre “Submarinul Veliky Novgorod al Flotei ruse din Marea Neagră se pregătește pentru ieșirea pe mare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s