Șoigu: În cei cinci ani ai operației militare din Siria au fost uciși 133.000 de luptători sirieni

sir

Cu ocazia împlinirii a cinci ani de la începutul operației militare desfășurate de Federația Rusă în Siria, pe 30.09.2020, ministrul rus al apărării, general de armată Serghei Șoigu, a acordat un interviu cotidianului Krasnaya Zvezda, în care a declarat că, în cei cinci ani de acțiuni militare, au fost lichidați 133.000 de luptători sirieni.

“În timpul operației siriene, au fost lichidați 865 de șefi ai bandelor înarmate ilegale și peste 133.000 de luptători, între care 4.500 erau veniți din Federația Rusă și statele membre CSI”, a precizat Șoigu.

Potrivit declarațiilor ministrului, în cinci ani, în Siria, piloții ruși au efectuat 44.000 de zboruri de luptă. Ca urmare a atacurilor cu aviația și rachetele de croazieră, în Siria au fost distruse peste 133.500 de obiective ale teroriștilor, între care 400 de rafinării ilegale și 4.100 de tancuri petroliere.

Șoigu a menționat că faza activă a operației militare ruse din Siria a durat 804 zile, de pe 30 septembrie 2015 până pe 11 decembrie 2017.

“Cu sprijinul aviației ruse, Forțele Armate ale Siriei au eliberat de teroriști 1.024 de localități, iar ca urmare a acestui fapt, 88% din teritoriul țării a revenit sub controlul trupelor guvernamentale siriene”, a spus ministrul.

Șoigu a precizat că de experiența de luptă în Siria au beneficiat toți comandanții Trupelor Regiunilor Militare, armatelor de arme întrunite, armatelor de forțe aeriene și apărare antiaeriană, comandanții de divizii, brigăzi și regimente, precum și 98% din personalul subunităților de Poliție Militară, 90% dintre piloți, 78% dintre militarii Trupelor de Geniu, peste jumătate dintre specialiștii în apărarea antiaeriană, precum și peste 60% dintre militarii din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Comentariu remnmilitaryblog.com: În prezent, Federația Rusă dispune în Siria de două baze militare permanente. Este vorba despre Baza Aeriană – Hmeimim și Baza Navală – Tartus.

În același timp, în estul Mării Mediterane îndeplinește misiuni o grupare navală operativă aparținând Forțelor Navale, din care fac parte aproximativ 15 nave de luptă și auxiliare, între care două submarine dotate cu rachete de croazieră Kalibr. Navele grupării sunt asigurate, în special, de Flota rusă din Marea Neagră și se rotesc în misiune la aproximativ trei luni.

Surse: redstar.ru, militarynews.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s