Fregata Amiral Kasatonov a Flotei ruse de Nord a lansat o rachetă de croazieră de tip Kalibr

kas

Serviciul de presă al Flotei ruse de Nord a anunțat că, pe 29.09.2020, prima fregată Proiect 22350 din producția de serie, Amiral Kasatonov, care a sosit în nordul Federației Ruse cu două sptămâni în urmă, a executat trageri cu complexul principal de rachete asupra unei ținte de coastă.

Lansarea rachetei a avut loc în acvatoriul Mării Albe. Ținta a fost dispusă într-un poligon din Regiunea Arkhanghelsk și a fost lovită, cu succes, de focosul rachetei de croazieră de tip Kalibr.

Protecția raionului maritim și asigurarea tragerii au fost efectuate cu nave ale Bazei Navale Belomorsk a Flotei de Nord.

Fregata Amiral Kasatonov a fost construită la Șantierul Naval Nordic din Sankt Petersburg. Începerea construcției a avut loc în 2010, iar lansarea la apă s-a produs în 2014. La sfârșitul anului 2018, au început testele de uzină de marș, care s-au desfășurat în zonele de responsabilitate a Flotei din Marea Baltică și Flotei de Nord. În timpul perioadei de teste, fregata a efectuat trei lansări cu complexul de rachete Kalibr, o lansare de rachete antiaeriene, 14 trageri de artilerie și două trageri cu armamentul antisubmarin.

În apropierea Zilei Forțelor Navale, pe 21 iulie 2020, pe fregată s-a desfășurat ceremonia de arborare a drapelului Sfântului Andrei. Nava a fost inclusă în dotarea diviziei de nave purtătoare de rachete a Flotei de Nord, care este cea mai puternică mare unitate de nave din cadrul Forțelor Navale ale Federației Ruse. Din aceasta mai fac parte portavionul Amiral Kuznetsov, crucișătorul Petru cel Mare, crucișătorul Mareșal Ustinov, distrugătorul Amiral Ushakov și fregata Amiral Gorshkov.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Kasatonov, va face parte din compunerea Diviziei 43 Nave de Suprafață – Severomorsk a Flotei de Nord.

În compunerea diviziei se află și prima navă Proiect 22350, Amiral Gorshkov.

Navele de acest tip sunt dotate cu două instalații de lansare universale 3S-14, cu opt celule fiecare, ce pot întrebuința rachete de croazieră de tip Kalibr și Onyks. În perspectivă, aceasta va putea utiliza și noile rachete hipersonice Zircon, aflate în curs de dezvoltare.

Pentru Flota de Nord se construiește și a doua fregată din producția de serie, Amiral Golovko, lansată la apă în luna mai 2020. În același timp, pe lângă cele trei fregate menționate anterior, la Șantierul Naval Nordic se mai construiesc alte trei fregate Proiect 22350: Amiral IsakovAmiral Amelko și Amiral Chichagov. Ultimele două, sunt construite în baza unui proiect modernizat.

Pe 16 iulie 2020, în șantier a început și construirea următoarelor două fregate Proiect 22350, respectiv Amiral Yumashev și Amiral Spiridonov. Acestea vor fi construite tot în baza proiectului modernizat, urmând să dispună de 24 de instalații de lansare ale complexului de rachete Kalibr-NK, față de 16 la primele patru nave din serie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s