Numărul mare de blidate distruse în Nagorno Karabah poate indica faptul că vremea tancurilor a trecut

tc

În prezent, aproape toată lumea urmărește desfășurarea evenimentelor din Nagorno Karabah. Presa americană nu face nici ea excepție și atrage atenția asupra conflictului armat aflat în curs de desfășurare.

Un articol publicat în The National Interest examinează rolul vehiculelor blindate în conflictul care a reizbucnit cu mare vigoare între Armenia și Azerbaidjan. Autorul citează statisticile părților cu privire la pierderile de tancuri și alte tipuri de vehicule blindate. Astfel, Ministerul armean al Apărării și Republica Nagorno Karabah nerecunoscută au anunțat că, într-o săptămână, au distrus 137 de tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei și transportoare blindate aparținând trupelor azere. La rândul său, Azerbaidjanul vorbește despre distrugerea a 130 de tancuri și alte vehicule blindate ale adversarului.

O parte dintre blindate au fost lovite de rachete dirijate antitanc, iar altele au sărit în aer la impactul cu minele. De asemenea, alte blindate au fost distruse de artilerie sau cu ajutorul dronelor.

Potrivit autorului articolului, distrugerea într-un timp scurt a zeci de tancuri din Karabah poate indica faptul că vremea tancurilor a trecut. Astfel de platforme sunt mult prea vulnerabile în fața avioanelor sau a dronelor de atac.

Cu toate acestea, autorul a adaugat că există și opinii diferite. Potrivit acestora, problemele nu sunt deloc la tancuri, ci la eșecul antrenamentului tactic.

The National Interest scrie că, pentru a folosi tancuri în Caucaz, „este nevoie de o abordare specială”. Problema este că reprezentanții conducerilor Armeniei și Azerbaidjanului se pare că nu pot înțelege acest lucru.

Autorul notează că, în timp ce în unele state, ca de exemplu Marea Britanie, s-a luat decizia reducerii numărul de tancuri din dotarea trupelor, în altele, precum India, numărul de tancuri este în creștere. Acest lucru arată faptul că diverse state au abordări diferite. Astfel, unii sunt încrezători că principiile tactice ale utilizării tancurilor și a altor tipuri de vehicule blindate sunt importante pentru a obține succesul pe câmpul de luptă, iar alții cred că timpul tancurilor a trecut.

Articolul a fost postat și pe site-ul Defence Romania, unde poate fi accesat la adresa:

https://www.defenseromania.ro/numarul-mare-de-blindate-distruse-in-nagorno-karabah-poate-indica-faptul-ca-vremea-tancurilor-a-trecut_605680.html.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s