Un avion rusesc de vânătoare Su-27 a interceptat mai multe aeronave britanice deasupra Mării Negre

1

Centrul Național pentru Conducerea Apărării Federației Ruse (CNCA) a anunțat că, pe 06.10.2020, un avion de vânătoare Su-27 a fost ridicat în aer pentru interceptarea unui avion de cercetare RC-135, a două avioane de vânătoare și a unui avion-cisternă ale Marii Britanii deasupra Mării Negre.

Potrivit informațiilor centrului, astăzi, mijloacele rusești pentru controlul spațiului aerian situat deasupra apelor neutre ale Mării Negre au descoperit patru ținte aeriene, care se apropiau de frontiera de stat a Federației Ruse.

“Pentru interceptarea țintelor aeriene în scopul împiedicării acestora să încalce frontiera de stat a Federației Ruse, a fost ridicat în aer un avion de vânătoare Su-27 din compunerea forțelor de serviciu pentru apărarea antiaeriană ale Regiunii Militare Sud. Echipajul avionului de vânătoare rusesc a identificat țintele aeriene ca fiind un avion de cercetare strategică RC-135, două avioane de vânătoare Typhoon și un avion-cisternă KC-3 aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii, pe care le-a escortat deasupra acvatoriului Mării Negre”, se arată în comunicatul de presă al CNCA. În acesta s-a precizat că nu a fost încălcată frontiera de stat a Federației Ruse.

Reprezentanții centrului au menționat că după îndepărtarea avioanelor militare străine de frontiera rusă, avionul de vânătoare Su-27 a revenit pe aerodromul de dislocare. “Zborul avionului rusesc s-a desfășurat în strictă conformitate cu normele internaționale de întrebuințare a spațiului aerian”, au precizat aceștia.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Probabil, avioanele britanice au îndeplinit misiuni în sprijinul distrugătorului HMS Dragon, care a intrat în acvatoriul Mării Negre pe 04 octombrie.

Potrivit surselor de monitorizare a aviației, pe 06 octombrie, deasupra Mării Negre s-a aflat un avion de cercetare radioelectronică RC-135W Rivet Joint aparținând Forțelor Aeriene ale Marii Britanii. Aeronava cu numărul de înregistrare ZZ664 și indicativul RRR7271 a decolat de la Baza Aeriană Akrotiri din Cipru. Aceasta a ieșit deasupra Mării Negre din spațiul aerian al Bulgariei. Avionul a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.000 de metri, cu o viteză de 740 de kilometri pe oră.

cc

Același avion a îndeplinit misiuni deasupra Mării Negre și pe 05 octombrie. Alături de acesta s-a aflat și un avion american de cercetare RC-135W, cu numărul de înregistrare 62-4125 și indicativul VQNUN3C, care a decolat de la Baza Aeriană Souda Bay de pe Insula Creta.

Probabil, misiunile de acest gen vor continua pe toată perioada șederii distrugătorului britanic în Marea Neagră.

Surse: tass.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s