O dronă de cercetare americană RQ-4A Global Hawk a îndeplinit o misiune complexă în Regiunea Mării Negre

0

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare radio, pe 09.10.2020, o dronă de cercetare strategică Teledyne RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a desfășurat un zbor complex în Regiunea Mării Negre. Aceasta a evoluat atât deasupra acvatoriului Mării Negre, cât și în spațiile aeriene ale Georgiei și Ucrainei.

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe Insula italiană Sicilia. Aceasta a ieșit în Marea Neagră din spațiul aerian al Bulgariei. Deasupra apelor neutre ale Mării Negre, drona a evoluat la o altitudine de aproximativ 16.700 de metri, cu o viteză de 610 kilometri pe oră.

Inițial, drona a patrulat în zona Peninsulei Crimeea și a Ținutului Krasnodar, efectuând câte o buclă la sud de Sevastopol și la sud de Novorossiysk.

1

Ulterior, aceasta a intrat în spațiul aerian al Georgiei, unde a monitorizat frontierele cu Armenia și Azerbaidjan, cele două state implicate în conflictul din Nagorno Karabah.

2

La revenirea în Marea Neagră, drona americană a evoluat din nou în raioane din vestul și sud-vestul Crimeii, după care a intrat în spațiul aerian al Ucrainei.

3

Foarte probabil, aceasta va monitoriza în continuare linia de demarcație din Donbas.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s