14 octombrie 2020: Principalele știri ale zilei, pe scurt

24

Federația Rusă

* Avioane de cercetare și bombardament aparținând regimentului de aviație mixtă din Regiunea Volgograd al Regiunii Militare Sud au îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a navelor de luptă ale adversarului convențional.

În timpul exercițiului, echipaje ale avioanelor de cercetare Su-24MR au descoperit, în acvatoriul Mării Caspice, un detașemant de nave ale adversarului, care a fost simulat de ținte ce imitau vedete purtătoare de rachete. Bombardierele de front Su-24M au executat bombardamente practice și au distrus toate țintele descoperite.

* Transmisioniștii marii unități de infanterie moto din Regiunea Volgograd a Regiunii Militare Sud au desfășurat un exercițiu de conducere a trupelor în poligonul Prudboy.

Aceștia au asigurat comunicațiile telefonice și în regim de videoconferință cu ajutorul mașinii de conducere P-230T, pe baza automobilului blindat Tigr-M.

Federația Rusă – Armenia – Azerbaidjan

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a purtat o convorbire telefonică cu omologii săi din Armenia și Azerbaidjan, David Tonoyan și Zakir Hasanov. Oficialul rus le-a cerut colegilor să-i să-și îndeplinească obligațiile ce le revin potrivit acordului încheiat la Moscova pe 10 octombrie.

OTSC

În poligonul Losvido din Republica Belarus, participanții la exercițiul de comandament și stat major al Forțele de menținere a păcii ale CSTO „Frăția Indestructibilă-2020” au finalizat pregătirile pentru desfășurarea unei operații comune. La exercițiu participă aproximativ 900 de militari și peste 120 de unități de echipamente militare și speciale, inclusiv drone și avioane. Între acestea se află și două elicoptere Mi-8AMTȘ și două elicoptere de atac Mi-24 din Regiunea Militară Centru din Federația Rusă.

Twitter

Marea Neagră

Deasupra apelor neutre nu au fost identificate avioane de cercetare ale statelor membre NATO, care, de regulă îndeplinesc misiuni în zonă (îndeosebi americane și britanice).

Aviația cu rază lungă de acțiune

Au fost semnalate activități ale avioanelor strategice. Probabil, acestea au desfășurat zboruri de instrucție.

Surse: mil.ru, militarynews.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s