Fregata Amiral Makarov a FRMN revine la Sevastopol din Marea Mediterană  

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 19.10.2020, fregata Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a început traversarea Strâmtorilor Dardanele și Bosfor, după încheierea misiunilor îndeplinite în compunerea Grupării navale operative a Forțelor navale din Marea Mediterană.

După intrarea în Marea Neagră, echipajul fregatei va îndeplini un complex de misiuni stabilite pentru marș, după care va intra în baza navală principală a FRMN de la Sevastopol.

Nava s-a aflat în Marea Mediterană din luna iunie 2020.

În zona maritimă îndepărtată, fregata Amiral Makarov a fost înlocuită de fregata Amiral Essen.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Tranzitarea strâmtorilor de către fregata Amiral Makarov a fost confirmată și de sursele locale turcești, care au postat pe Twitter imagini cu nava rusească.

Mai devreme, în aceeași zi, a trecut prin strâmtorile turcești de la Marea Neagră și vedeta antidiversiune R-424 Kinel (837), Proiect 21980, clasa Gracionok, din dotarea FRMN. Aceasta a fost remorcată de remorcherul de salvare SB-739. Potrivit martorilor oculari, motoarele vedetei funcționau, iar remorcarea s-a produs doar pentru tranzitarea strâmtorilor.

2
Surse: mil.ru, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s