Un avion francez de tip Mirage-2000D a îndeplinit o misiune ELINT deasupra Mării Negre

1

Potrivit surselor de monitorizare a aviației, pe 19.10.2020, în Marea Neagră s-a produs un eveniment interesant. Un avion francez de tip Mirage-2000D (FAF-7260) a îndeplinit o misiune ELINT în apropierea coastei Peninsulei Crimeea. Zborul acestuia a fost sprijinit de un avion-cisternă de tip C-135FR (FAF-4090/735).

2

Comentariu remnmilitaryblog.com: Din analiza traiectului de zbor al avionului rezultă că aeronava a decolat de pe teritoriul francez, a survolat Germania, Austria și Ungaria și a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul României. Aceasta a evoluat deasupra Mării Negre, într-un raion situat la est de Constanța.

3

Potrivit site-ului Defense Upadate, odată cu retragerea planificată din înzestrare a avionului Mirage F1CR, Forțele Aeriene franceze au transferat misiunile îndeplinite de acesta avionului Mirage 2000D, pentru care au fost adaptate module de cercetare radioelectronică tactică ASTAC (Analyseur de Signaux TACTiques). Acestea au fost concepute pentru amplasarea sub fuselajul avioanelor de luptă F4 Phantom, Mirage F1 și Mirage 2000, cărora le-a oferit capabilități ELINT (electronic intelligence).

4
Surse: defense-update.com, twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s