Avionul american de cercetare dislocat în România a zburat în proximitatea frontierelor occidentale ale Rusiei și Belarusului

4

Analiză remnmilitaryblog.com:

Pe 18.10.2020, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care este dislocat în România, a efectuat un zbor deasupra statelor baltice, în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse și Republicii Belarus.

7

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Ungaria, Slovacia și Polonia, după care a intrat în spațiul aerian al Lituaniei, Letoniei și Estoniei, vizând frontierele de vest ale Rusiei și Belarusului. La întoarcere, pe teritoriul Lituaniei, avionul a efectuat mai multe treceri la frontiera cu Regiunea Kaliningrad a Federației Ruse.

6

Avionul de cercetare american, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.350 de metri, cu o viteză de aproximativ 700 de kilometri pe oră.

5

Începând de la jumătatea lunii octombrie, aeronava a efectuat cinci sau șase zboruri de acest tip. Anterior, avionul a zburat numai deasupra Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s