În sud-vestul Federației Ruse, a fost executat un exercițiu de amploare de apărare antiaeriană

1

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 26.10.2020, că subunități de apărare antiaeriană aparținând Regiunilor Militare Sud, Centru și Est, care desfășoară activități de pregătire în Centrul de instrucție pentru întrebuințarea în luptă a Trupelor de Apărare Antiaeriană, au organizat apărarea antiaeriană eșalonată și au respins un atac masiv cu rachete balistice și de croazieră, precum și zborurile dronelor adversarului convențional, în Regiunea Astrakhan.

În timpul exercițiului, în poligonul Kapustin Yar, a fost formată o grupare a Trupelor de Apărare Antiaeriană, care a inclus forțe și mijloace din cinci mari unități ale celor trei regiuni militare. Baza acesteia a fost reprezentată de complexe de rachete antiaeriene S-300V, Buk-M3, Tor-M2, precum și de echipaje ale mașinilor de luptă pentru apărarea antiaeriană Taifun și lansatoarelor portabile Verba. Pentru constituirea unei situații complexe a țintelor, pe lângă țintele tradiționale, Trupele de Apărare Antiaeriană au folosit noul complex universal Adiutant, care dispune de o linie largă de imitatoare a mijloacelor de atac aerian, de la elicoptere la rachete de croazieră.

În prima etapă a exercițiului, divizioanele de rachete antiaeriene dotate cu complexe S-300V4 au respins atacul cu rachete aerobalistice, executând trageri de luptă asupra unor ținte aflate la distanțe de peste 200 de kilometri. În etapa a doua, echipajele de luptă ale complexelor cu rază medie de acțiune Buk-M3 și divizioanele dotate cu complexe cu rază scurtă de acțiune Tor-M2, au efectuat lansări de luptă de rachete, respingând atacurile cu rachete de croazieră ale adversarului, care zboară la altitudini mai mici de 10 metri. Complexele Buk-M3 au distrus ținte la distanțe de până la 40 de kilometri, iar divizioanele dotate cu complexe Tor-M2, la rândul lor, au executat trageri de luptă asupra unor ținte aeriene aflate la distanțe de până la 15 kilometri.

La exerciții au participat și mașinile de luptă Taifun-PVO, ale căror echipaje, cu ajutorul lansatoarelor portabile Verba, la limita frontierei de apărare antiaeriană, au asigurat escortarea și distrugerea mijloacelor de atac aerian ale adversarului, la distanțe de până la 6.000 de metri și altitudini de până la 3,5 kilometri.

În total, în timpul exercițiului, subunitățile de apărare antiaeriană, au distrus peste 30 de ținte aeriene individuale și grupate, la altitudini cuprinse între opt metri și 35 de kilometri. Lansările de rachete au fost efectuate la distanțe cuprinse între trei și 50 de kilometri. Particularitatea exercițiului a constat în faptul că, pentru prima dată pe terenul de antrenament, s-au efectuat misiuni de luptă centralizate pentru a distruge grupuri de ținte de diferite tipuri, în timp ce raidurile diferitelor arme de atac aerian au fost efectuate simultan.

Toate țintele indicate au fost lovite și distruse.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s