Federația Rusă transmite semnale că nu va permite extinderea conflictului din Nagorno-Karabah pe teritoriul Armeniei

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Așa cum era de așteptat, în ultimele zile au apărut primele semnale privind implicarea Federației Ruse în sprijinul Armeniei în ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabah. În același timp, partea rusă întreprinde primele măsuri militare pentru a preveni extinderea conflictului pe teritoriul Armeniei.

După cum au semnalat surse de monitorizare a aviației de pe Twitter, în ultimele zile, a fost înregistrat trafic al aviației de transport din Armenia către aerodromuri din Rusia. Astfel, în prezent (25 octombrie), pe aeroportul Platov (Rostov pe Don) se află pentru încărcare avionul Il-76 cu numărul de înregistrare EK-76074 (fost EX-76004) al Atlantic European Airlines (utilizat în interesul Armeniei). De asemenea, acesta a fost reperat pe 23 octombrie 2020 pe aeroportul Mineralnye Vody, tot pentru încărcare. În același timp, pe 24 octombrie, la Rostov pe Don a fost identificată și aeronava cu numărul de înregistrare EK-76345 (fostă 76310).

Pe de altă parte, o tabără de campanie a armatei ruse a început să fie construită în sudul Armeniei, lângă granița cu Nagorno-Karabah, în regiunea Syunik (pe unde trece drumul nordic din Armenia spre Karabah). Deocamdată, în aceasta nu au fost aduse arme grele, dar poate fi indicată prezența trupelor ruse și drapelul Federației Ruse.

2

Cu toate că reprezentanții Azerbaidjanului au spus că este vorba doar despre un truc al armenilor, trebuie remarcat faptul că tabăra aparține într-adevăr trupelor ruse din Armenia, iar dislocarea acesteia în regiune are ca scop prevenirea pătrunderii trupelor azere pe teritoriul armean.

În altă ordine de idei, pe 25 octombrie, președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, și-a anunțat disponibilitatea pentru un armistițiu în Nagorno-Karabah. Având în vedere faptul că această declarație reprezintă o anumită schimbare de atitudine a conducerii Azerbaidjanului în problema Nagorno-Karabah, ea poate fi interpretată ca o conștientizare a faptului că Federația Rusă va fi nevoită să intre în joc de partea Armeniei, cu toate că nu își dorește neapărat acest lucru.

Surse: militarynews.ru, twitter.com, colonelcassad.livejournal.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s