Rusia va apăra Arctica cu noul avion de interceptare de tip MiG-41

1

Pentru Federația Rusă, apărarea Arcticii, inclusiv apărarea antiaeriană a acesteia, devine o misiune din ce în ce mai urgentă în realitățile moderne. În același timp, dat fiind faptul că va trebui protejat un teritoriu vast, cu un număr mic de aerodromuri, Rusia are nevoie disperată de un nou avion de interceptare, care să depășească MiG-31BM în ceea ce privește autonomia și alte caracteristici.

De altfel, modelul existent nu are egal astăzi. Intrat în funcțiune în 1981, MiG-31 ar putea acoperi în mod fiabil un perimetru de până la 1.100 de kilometri de-a lungul frontului și 120 de kilometri în adâncimea acestuia, funcționând la altitudini de până la 30 de kilometri, în orice condiții climatice.

Modernizarea avionului, care a început în anul 2011, a îmbunătățit caracteristicile acestuia. În special, MiG-31BM „a învățat” să detecteze până la 24 de ținte la o distanță de până la 300 de kilometri și să atace simultan până la 8 dintre ele. În același timp, noile rachete R-37, care au înlocuit R-33, pot atinge ținte care zboară la viteze de până la 4.000 de kilometri pe oră, la o distanță de până la 200 de kilometri.

În general, astăzi, nicio țară din lume nu deține un astfel de avion de interceptare. Cu toate acestea, așa cum s-a menționat mai sus, protecția Arcticii necesită o abordare specială.

Așadar, în anul 2019, corporația MiG a început să lucreze la dezvoltarea unui nou avion de interceptare, care a fost deja denumit MiG-41. Aeronava este dezvoltată ca parte a programului Complexul de aviație de perspectivă de interceptare la distanță și urmează să înlocuiască avioanele MiG-31BM după anul 2030.

Se așteaptă ca noul avion să poată opera eficient pe o rază de 2.000 de kilometri, să fie discret, iar viteza de croazieră să se dubleze în comparație cu predecesorul său. În plus, racheta R-37 va fi înlocuită cu rachete noi, a căror rază de acțiune va ajunge la 300 de kilometri.

Elaborarea concepției avionului de interceptare de perspectivă ar trebui să fie finalizată până la sfârșitul acestui an. În același timp, toate lucrările de dezvoltare sunt planificate să fie finalizate până în 2025, iar aeronava să fie pusă în producție în 2028.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s