Specialiștii Ministerului rus al Apărării construiesc noi obiective de aprovizionare cu apă în Crimeea

2

Departamentul pentru informare și comunicații în masă din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 30.10.2020, specialiștii Complexului de Construcții Militare au început lucrările la un obiectiv de aprovizionare cu apă pe râul Belbek. În același timp, aceștia lucrează și la o a doua instalație, care va permite umplerea bazinului Chernorechenskoye cu apă din cariera Kadykovsky.

Un bazin de depozitare cu aport de apă va fi creat pe malurile râului Belbek. În mai puțin de șase luni, constructorii militari vor trebui să întindă aproximativ trei kilometri dintr-o conductă de apă, să construiască stații de pompare și instalații de tratare.

Complexul de măsuri pentru transferul apei de la cariera Kadykovsky la râul Chernaya și mai departe la centrele de admisie a apei din oraș prevede construirea unei conducte de apă cu o lungime de 10,5 kilometri. De asemenea, constructorii militari vor instala o puternică stație de pompare plutitoare. Cu ajutorul său, 20.000 de metri cubi de apă pe zi se vor ridica la o înălțime de proiectare de 105 metri. Mai mult, de la așa-numitul punct de rupere, apa va curge prin gravitație prin conducte în canalul râului Chernaya.

Ținând cont de termenele limită, principiul unui ciclu de producție paralel a fost aplicat la capul de presiune și secțiunile hidrostatice în patru fluxuri – echipele de constructori militari se îndreaptă unul către celălalt. Aceste proiecte ar trebui să fie finalizate complet până în martie 2021, ceea ce va oferi locuitorilor din Sevastopol apă potabilă proaspătă în volum complet.

La întâlnirea consacrată progresului în construcția celor două facilități, au participat viceprim-ministrul Guvernului Federației Ruse, Marat Khusnullin, viceministrul apărării, Timur Ivanov, și guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev.

„Vicepremierul Federației Ruse, Marat Khusnullin, a făcut cunoștință personal cu progresul proiectului la toate șantierele de construcții. În cadrul ședinței, au fost făcute rapoarte cu privire la lucrările care se desfășoară, creșterea ritmului de construcție, precum și cu privire la respectarea tuturor standardelor de mediu ”, a declarat ministrul adjunct al apărării, Timur Ivanov.

În urma ședinței, Timur Ivanov a spus că „vicepremierul Federației Ruse, Marat Khusnullin, le-a mulțumit specialiștilor din Complexul de Construcții Militare al Ministerului Apărării pentru munca depusă pentru asigurarea apei rezidenților din Crimeea, menționând termenele strânse în care specialiștii din Ministerul Apărării au putut lansa lucrări de construcții pe scară largă”.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s