În Federația Rusă, este în curs de finalizare dezvoltarea unor noi complexe de rachete de mare precizie

1

Șeful corporației rusești Armamente tactice de rachete, Boris Obnosov, a declarat, pe 30.10.2020, că, după complexul strategic hipersonic Avangard, a cărui dezvoltare este deja finalizată, încă o serie de sisteme de rachete de înaltă precizie vor apărea în Rusia.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor la ceremonia de reînființare a catedrei „Sisteme robotizate de aviație” de la Institutul de Aviație din Moscova, Obnosov a menționat că societatea Armamente tactice de rachete participă la toate proiectele de creare a armelor avansate. Potrivit acestuia, noi sisteme de rachete de înaltă precizie sunt în curs de dezvoltare,  dar nu poate vorbi despre ele din cauza secretului.

„Recent l-am felicitat pe Herbert Alexandrovich Efremov, directorul general de onoare al NPO Mashinostroyenia, pentru acordarea celui mai mare premiu din țără, unde acesta a spus că a creat ultimul complex Avangard. O serie de alte complexe sunt în curs de dezvoltare”, a precizat Obnosov.

Anul trecut, ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a spus că, în urma retragerii SUA din Tratatul privind Forțelor Nucleare Intermediare (Tratatul INF), Rusia va dezvolta mai multe sisteme de rachete, inclusiv o versiune terestră a rachetei de croazieră Kalibr, cu o autonomie crescută, și, de asemenea, un complex terestru cu rază lungă de acțiune, cu o rachetă hipersonică.

La sfârșitul anului trecut, primul regiment, care a primit cel mai nou sistem de rachete strategice cu blocuri de luptă hipersonice Avangard, a intrat în serviciul de luptă. În prezent, este pregătită infrastructura pentru desfășurarea a încă două rachete balistice intercontinentale cu blocuri de luptă Avangard.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s