Submarinul Stary Oskol al FRMN a îndeplinit misiuni de pregătire pentru luptă în Marea Baltică

1

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) a anunțat că, pe 01.11.2020, echipaje ale unor nave de luptă și auxiliare au asigurat îndeplinirea elementelor de curs L-3 pe mare de către submarinul diesel-electric Stary Oskol.

Pe timpul îndeplinirii misiunilor de curs planificate, echipajul submarinului a efectuat scufundarea la adâncime, într-un poligon al FRMB din acvatoriul Mării Baltice.

În cadrul exercițiului naval, echipajul submarinului a îndeplinit misiuni la diferite adâncimi, cu o scufundare maximă la 190 de metri.

Echipajul a verificat funcționarea tuturor sistemelor și mecanismelor submarinului și a desfășurat algoritmi de acțiune pentru conducerea navei la diverse adâncimi și în diverse moduri de ieșire din imersiune.

După finalizarea etapei subacvatice a exercițiului, echipajul submarinului Stary Oskol a ieșit la suprafața apei și a continuat desfășurarea de activități în conformitate cu Planul de pregătire pentru luptă al flotei.

La asigurarea activităților submarinului au participat nava mică antisubmarin Aleksin, precum și nave de salvare și remorchere aparținând Bazei Navale Baltiysk a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: După mai multe luni de incertitudine, informația lămurește, în sfârșit, situația submarinului Stary Oskol. Acesta se află în Marea Baltică și este în stare operațională.

La începutul anului, submarinul a fost transferat din Marea Mediterană, unde îndeplinea misiuni în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale, în Marea Baltică, pentru efectuarea unor reparații planificate în Șantierul Naval din Kronștadt. Acestea urmau să dureze până la jumătatea lunii iulie, iar submarinul trebuia să participe ulterior la Parada navală principală din Sankt Petersburg. Informațiile despre participarea la festivități au fost contradictorii, iar din luna iulie și până în prezent nu au mai fost publicate date referitoare la submarin. Surse neoficiale anunțaseră la un moment dat că submarinul ar fi revenit în Marea Mediterană, însă acest lucru se pare că nu s-a întâmplat.

În prezent, despre cele șase submarine Proiect 636.3 ale FRMN se știe cu certitudine că două se află în Marea Neagră, respectiv Veliky Novgorod și Kolpino. De asemenea, alte două, Krasnodar și Stary Oskol se află în Marea Baltică, din care unul (Krasnodar) este în reparații în șantier. Ultimele două submarine, Novorossiysk și Rostov pe Don, ar trebui să se afle în Marea Mediterană. Însă, recent, au apărut anumite postări pe Twitter potrivit cărora unul din cele două submarine, cel mai probabil Novorossiysk, a ieșit prin Strâmtoarea Gibraltar și se îndreaptă spre Marea Baltică. Deocamdată, aceste informații nu au fost confirmate oficial.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s