Un avion Su-30SM al FRMN a testat sistemul de apărare antiaeriană al navei de patrulare Pavel Dezhavin

1

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat că, pe 06.11.2020, echipajul navei de patrulare Pavel Derzhavin, destinate Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), a efectuat verificarea mijloacelor de apărare antiaeriană, în cadrul testelor de stat.

La verificare a participat și echipajul unui avion de vânătoare multirol de tip Su-30SM din compunerea Aviației Navale și Apărării Antiaeriene a FRMN.

În timpul activităților, avionul Su-30SM a jucat rolul adversarului, simulând intrarea pe cursul de luptă, în vederea executării unui atac aerian.

Echipajele de luptă pentru apărarea antiaeriană ale navei de patrulare Pavel Derzhavin au verificat toate sistemele de apărare antiaeriană și au îndeplinit algoritmi de acțiune pentru descoperirea, escortarea, fixarea țintei și distrugerea adversarului convențional cu armamentele navale.

Anterior, în cadrul testelor de stat, de pe navă au fost efectuate trageri cu instalația de artilerie AK-176, mitralierele de calibru mare și cu aruncătoarele de grenade antidiversiune.

După finalizarea tuturor testelor, nava de patrulare Pavel Derzhavin va fi introdusă în compunerea Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Nava de patrulare Pavel Derzhavin este a treia navă Proiect 22160 destinată FRMN. Anterior, în compunerea Brigăzii 184 Nave Pază Raion Maritim – Novorossiysk din cadrul Bazei Navale – Novorossiysk a FRMN, au fost introduse navele Vasili Bykov și Dmitri Rogachev.

În total FRMN, va dispune de șase nave de acest tip. Următoarele trei nave Proiect 22160, Serghei Kotov, Viktor Veliky și Nikolai Sipyagin, vor fi livrate FRMN în 2021, 2022 și 2023.

Trebuie precizat faptul că navele din cadrul proiectului sunt dotate cu complexul universal de rachete Kalibr-NK. Pe lângă rachetele din familia Kalibr, acestea pot întrebuința și rachete antinavă Onyks, iar în perspectivă vor putea folosi și rachetele hipersonice Zircon.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s