Avioane de cercetare americane au îndeplinit misiuni specifice deasupra apelor neutre ale Mării Negre

5

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 06.11.2020, două avioane de cercetare americane au îndeplinit misiuni de patrulare deasupra apelor neutre ale Mării Negre.

Astfel, un avion de cercetare radioelectronică Boeing RC-135W Rivet Joint, care a decolat de la Baza Aeriană Mildenholl, a desfășurat activități specifice de-a lungul litoralului rus de la Marea Neagră. Aeronava, cu numărul de înregistrare 62-4125 și cu indicativul LUBE21, a ieșit deasupra Mării Negre din spațiul aerian al României. Aceasta a evoluat la o altitudine de 9.900 de metri, cu o viteză de aproximativ 750 de kilometri pe oră.

0

De asemenea, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care este dislocat în România, a efectuat un zbor deasupra Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

1

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Marea Neagră și a intrat în Georgia, unde a patrulat la frontiera cu Armenia și Azerbaidjanul.

2

Avionul de cercetare american, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 9.900 de metri, cu o viteză de aproximativ 685 de kilometri pe oră.

Cu o zi în urmă, pe 05 noiembrie, aeronava a efectuat un zbor specific în jurul Regiunii Kaliningrad a Federației Ruse.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s