Aviația Strategică a Federației Ruse a desfășurat activități de amploare în Caucaz și Marea Caspică

1

Analiză remnmilitaryblog.com

Sursele de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat că, pe 09.11.2020, Aviația cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) din cadrul Forțelor Aerocosmice ale Federației Ruse a desfășurat activități de amploare în Caucaz și deasupra apelor neutre ale Mării Caspice.

Potrivit acestora, în regiune au fost identificate 15 indicative radio, reprezentând, probabil, aeronave ale Aviației cu rază lungă de acțiune. În același timp, ele au admis posibilitatea să fie vorba chiar de mai multe avioane.

Până la această oră, sursele oficiale și mass-media ruse nu au făcut niciun fel de referire la eventuale activități desfășurate în zonă.

Nu este exclus faptul ca o prezență masivă în regiune a Forțelor Aeriene ale Federației Ruse să reprezinte un avertisment la adresa Azerbaidjanului, pentru acțiunile tot mai intense desfășurate în Nagorno-Karabah, precum și pentru Turcia, care susține fără rezerve acțiunile autorităților de la Baku.

Este posibil ca, în cazul în care se confirmă că elicopterul rusesc de tip Mi-24, care a fost doborât astăzi pe teritoriul Armeniei, în apropierea frontierei cu Azerbaidjanul, a fost lovit de către forțele azere, Federația Rusă să declanșeze o operațiune militară pentru sprijinirea Armeniei, sub pretextul protejării trupelor ruse de pe teritoriul acesteia. În mod categoric, un astfel de demers ar include și acțiuni din direcția Mării Caspice, desfășurate inclusiv cu Aviația Strategică.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s