Turcia nu se va opri în Nagorno-Karabah. Va urma Peninsula Crimeea

turcia

Succesul acțiunilor militare ale armatei azere împotriva Armeniei în Nagorno-Karabah va stimula Turcia, care se află în spatele autorităților de la Baku, la cuceriri ulterioare. În acest fel, Ankara ar putea viza Peninsula Crimeea. Această opinie a fost formulată de fostul ministru al apărării al Republicii Populare Donețk, Igor Strelkov, care s-a referit la posibilitatea unei expansiuni turcești, în cadrul emisiunii “Interesele rusești” de pe canalul YouTube.

Potrivit lui Strelkov, acțiunile Turciei depășesc cu mult Nagorno-Karabah și Transcaucazia, iar atacurile reușite ale trupelor azere deschid oportunități largi pentru turci în a-și extinde sfera de influență către alte regiuni, creând amenințări directe pentru Federația Rusă.

“Turcia intră în Transcaucazia și nu va mai pleca de acolo. Și după ce vor câștiga în Transcaucazia (și fără intervenția Federației Ruse vor câștiga cu siguranță), turcii își vor stabili următoarele obiective și nici nu le vor mai ascunde”, a spus Strelkov.

Acesta consideră că Turcia nu se va opri la Karabah și că următoarea țintă a Ankarei ar putea fi Crimeea rusă. Anterior, membrii parlamentului din partidul lui Erdogan au sugerat în mod transparent că Peninsula Crimeea ar trebui să fie turcă, iar acum președintele țării aderă la această retorică.

“Erdogan a făcut deja referiri la tratate incorecte, în temeiul cărora Rusia a luat Crimeea de la Turcia”, a subliniat Strelkov.

În acest sens, acordul dintre Ankara și Kiev privind producția de drone de atac turcești în Ucraina este de o mare importanță. De fapt, potrivit lui Strelkov, asistăm la o alianță militară emergentă între Turcia și Ucraina, iar acest lucru își pune amprenta pe evenimentele conflictului din Nagorno-Karabah.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s