Fregata Amiral Makarov a FRMN a exersat întrebuințarea complexului de rachete Kalibr-NK

fr

Serviciul de presă al Regiunii Militare Sud din cadrul Forțelor Armate ale Federației Ruse a anunțat, pe 09.11.2020, că la bordul fregatei Amiral Makarov a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), care îndeplinește misiuni pe mare, a fost efectuat un antrenament privind întrebuințarea complexului de rachete Kalibr-NK împotriva unei nave a adversarului convențional.

Ordinul pentru desfășurarea antrenamentului a fost dat de la schimbul operativ din cadrul Centrului de conducere al FRMN, în conformitate cu planul de verificare a forțelor aflate în serviciu.

Potrivit planului antrenamentului, echipajul fregatei a trebuit ca, în intervalul stabilit, să distrugă o navă de desant a adversarului convențional, care se pregătea pentru debarcarea desantului maritim pe litoral.

Personalul din postul de informații de luptă, după primirea coordonatelor a descoperit ținta pe mare, după care marinarii din unitatea de luptă rachete și artilerie au îndeplinit algoritmi de aducere a complexului de rachete Kalibr-NK în stare de întrebuințare.

La comanda comandantului navei, echipajul fregatei a distrus nava de luptă a adversarului prin lansări electronice de rachete.

În timpul verificării, echipajul fregatei Amiral Makarov a îndeplinit normativele stabilite de conducerea flotei.

Antrenamente de acest tip se desfășoară în mod regulat, în scopul creșterii nivelului de pregătire a personalului pentru îndeplinirea misiunilor potrivit destinației.

Comentariu remnmilitaryblog.com: Fregata Amiral Makarov aparține Diviziei 30 Nave de Suprafață – Sevastopol a FRMN, fiind una din cele trei fregate Proiect 11356 livrate flotei în ultimii ani.

Cele trei nave, îndeplinesc, prin rotație, misiuni cu durata de aproximativ trei luni în Marea Mediterană, în cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Federației Ruse.

Antrenamentul de întrebuințare a complexului de rachete de mare precizie Kalibr-NK a fost efectuat în contextul prezenței în Marea Neagră a Grupării navale a NATO pentru lupta contra minelor (SNMCMG2). Aceasta a traversat strâmtorile de la Marea Neagră pe 29 octombrie.

Sursa: mil.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s