Noile versiuni ale complexelor antiaeriene rusești Pantsir vor deveni o problemă pentru dronele de atac turcești

pantsir

Conflictele din Siria, Libia și Nagorno-Karabah au reprezentat un adevărat triumf pentru dronele de atac turcești. În spațiul informațional, au apărut foarte multe știri referitoare la „neputința” complexelor de rachete și artilerie antiaeriană rusești Pantsir împotriva acestora. Cu toate că unele dintre aceste mesaje erau exagerate, ele nu pot fi denumite chiar nefondate.

Este foarte adevărat faptul că, inițial, complexele Pantsir-S1 au fost create ca un fel de „bodyguard” pentru sistemele de apărare antiaeriană S-300 și S-400. Acestea sunt arme cu rază scurtă de acțiune, iar gama de ținte avute în vedere pentru ele nu s-a referit la drone de atac de dimensiuni reduse și alte muniții de tip „fluture”.

În consecință, complexele Pantsir-S1 livrate la export sunt ineficiente în condiții de luptă moderne. Cu toate acestea, deficiențele descrise mai sus au fost corectate la noua versiune a complexui, cu denumirea Pantsir-S2, care a început deja să fie livrată trupelor rusești.

Versiunea a doua a complexului a primit un canal de dirijare radar și optic mult mai eficient. În plus, la aceasta a fost crescut și unghiul de ghidare vertical, ceea ce va reduce „pâlnia oarbă” de deasupra bateriei cu până la 16%.

Reducerea distanței de interceptare a noului Pantsir la 200 de metri va fi, de asemenea, o problemă pentru dronele de atac. La urma urmei, aceasta este baza tacticii preferate a dronelor, de a se apropia cât mai aproape de țintă.

Și asta nu este tot. A început deja dezvoltarea celei de-a treia versiuni a complexului Pantsir, care va primi un sistem de supraveghere mai avansat și va elimina complet unghiul mort peste mașină. În același timp, noua versiune, va fi dotată cu rachete antiaeriene de calibru mic pentru combaterea dronelor și a muniției hipersonice de dimensiuni mici, cu o viteză de cinci Mach.

Sursa: topcor.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s