Putin: În pofida schimbării caracterului amenințărilor militare, Rusia va continua să-și dezvolte Triada Nucleară

sarmat

Agențiile de presă ruse au informat că, pe 10.11.2020, președintele Vladimir Putin, a început, la Soci, o nouă serie de consultări cu conducerile Ministerului Apărării, departamentelor federale și întreprinderilor din industria de apărare. Prima dintre acestea a fost consacrată Forțelor Nucleare Strategice.

Cu această ocazie, șeful statului rus a reafirmat rolul cheie al Triadei Nucleare, ca bază pentru asigurarea securității Rusiei.

„În pofida naturii în schimbare a amenințărilor militare, Triada Nucleară rămâne cea mai importantă garanție a asigurării securității militare a Rusiei și, în sens mai larg, a stabilității globale”, a spus Putin.

El a subliniat că menținerea unui astfel de echilibru de putere anulează amenințarea unui conflict militar pe scară largă și face inutile orice încercări de șantaj și presiune împotriva statului rus.

Ca urmare a acestui fapt, Rusia va continua să-și modernizeze Forțele Nucleare Strategice.

„Luând în considerare riscurile geopolitice actuale, vom continua să ne modernizăm Forțele Nucleare Strategice și să le consolidăm sistematic componentele”,  a precizat Putin.

Acesta a atras atenția asupra faptului că, în ultimii ani, armata și flota au primit, cu prioritate, noi sisteme de rachete și complexe de aviație.

„Datorită acestui fapt, ponderea armelor moderne din dotarea Forțelor Nucleare Strategice a ajuns deja de 82%”, a spus Putin.

În special, șeful statului rus a reamintit că primul regiment dotat cu sistemul de rachete hipersonice Avangard a intrat în serviciul de luptă, aproximativ jumătate din Forțele de Rachete Strategice au primit în înzestrare cele mai recente complexe Yars, iar Forțele Navale au primit primul submarin nuclear modernizat din clasa  Borey-A.

De asemenea, Vladimir Putin a anunțat că testarea noii rachete balistice intercontinentale Sarmat decurge conform planului. Aceasta va fi livrată la trupe începând din anul 2021. Noua rachetă RS-28 Sarmat va înlocui cele mai puternice rachete din lume cu bazare în siloz, RS-20V Voevoda (SS-18 Satana în clasificare NATO), aflate în dotarea diviziilor de rachete din Uzhur (Ținutul Krasnoyarsk) și Dombarovsky (Regiunea Orenburg).

Surse: militarynews.ru, tass.ru, ria.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s