ARTEMIS din nou în misiune în zona Regiunii Kaliningrad și vestul Federației Ruse

0

Analiză remnmilitaryblog.com:

Pe 13.11.2020, avionul experimental de cercetare radioelectronică Bombardier Challenger 650 ARTEMIS (Airborne Reconnaissance and Targeting Multi-Mission Intelligence System) aparținând Forțelor Aeriene ale SUA, care este dislocat în România, a efectuat un zbor în zona Regiunii Kaliningrad și în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse.

Aeronava a decolat de pe aerodromul Mihail Kogălniceanu, a traversat Ungaria, Slovacia și Polonia, după care a intrat în spațiul aerian al Lituaniei.

Ulterior avionul a început să efectueze un zbor de cercetare de-a lungul frontierei Regiunii Kaliningrad.

Acesta a efectuat mai multe treceri în nordul regiunii, după care a urcat în Letonia și Estonia, evoluând în apropierea graniței de stat a Federației Ruse.

La întoarcere, avionul american a efectuat mai multe treceri în sudul Regiunii Kaliningrad, după care a revenit pe aerodromul de dislocare.

Avionul de cercetare american, cu numărul de înregistare N488CR și indicativul BRIO01, a evoluat la o altitudine de aproximativ 10.300 de metri, cu o viteză de aproximativ 660 de kilometri pe oră.

În ultima perioadă, aeronava a efectuat zboruri aproape zilnice, alternativ în proximitatea frontierelor occidentale ale Federației Ruse și Republicii Belarus sau deasupra Mării Negre și în spațiul aerian al Georgiei.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s