Presa americană: Joe Biden trebuie să pună capăt Războiului Rece cu Rusia

1

În Statele Unite, se consideră că fostul președinte al Comitetului pentru relații externe al Senatului, Joe Biden, este suficient de calificat pentru a se ocupa de afacerile internaționale. Cu toate acestea, mintea lui Biden pare blocată în epoca Războiului Rece, care s-a încheiat acum 30 de ani.

Va putea un rusofob înflăcărat să își lase deoparte ambițiile personale și să stabilească relații normale cu Rusia? Această întrebare este pusă de Doug Bandow, într-un articol pentru publicația The American Conservative.

Democratul Joe Biden, susținând un interviu la televizor în urmă cu ceva timp, a spus că principala amenințare pentru Statele Unite este Rusia. O judecată destul de stupidă, crede autorul articolului, în special de la o persoană care ar trebui să stabilească relații cu alte țări.

Potrivit lui Bandow, Rusia este o țară „neplăcută și autoritară”, iar liderul său, Vladimir Putin, este „naționalist și dictator”. În Rusia, aceștia nu împărtășesc viziunea liberală occidentală asupra lumii, ci se consideră o parte a civilizației creștine occidentale.

Rusia se opune Occidentului colectiv nu ideologic, ci practic, cerând ca interesele sale să fie luate în considerare, să nu-i fie încălcate granițele și statutul său să fie respectat. Rusia nu a manifestat niciun interes pentru cuceririle geopolitice, în timp ce referirile la Moscova și Putin provoacă isterie în Occident.

Autorul este convins că Statele Unite și NATO l-au înșelat pe Gorbaciov atunci când i-au promis că nu vor extinde alianța spre est, iar acum soldații NATO sunt la granițele Rusiei. Statele Unite au efectuat o serie de „revoluții colorate” în fostele republici ale URSS, astfel încât toate acțiunile Moscovei se încadrează în acțiuni legitime de apărare a teritoriului său.

“Comportamentul Moscovei nu se deplasează dincolo de normele internaționale și nu amenință interesele fundamentale americane”, scrie autorul.

Statele Unite și Europa au nevoie disperată de negocieri constructive cu Rusia, deoarece Războiul Rece nu este benefic pentru nimeni. Presa americană a menționat că Biden trebuie să pună capăt Războiului Rece cu Rusia.

Va fi capabil însă înflăcăratul rusofob Joe Biden să abandoneze viziunea asupra Războiului Rece și să stabilească un dialog cu Rusia, punând capăt confruntării?

În timpul său, inamicul comunismului, Richard Nixon, a mers la Beijing și a stabilit relații cu chinezzii. Autorul se îndoiește că Biden va fi capabil să repete acest lucru ajungând la Moscova și punând punctul pe i. În același timp, SUA speră că acesta poate deveni un președinte care recunoaște că Rusia are interese legitime și că nu își va sacrifica securitatea de dragul hegemoniei globale a SUA.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s