O dronă de cercetare americană RQ-4B a efectuat un nou zbor în punctele fierbinți din estul Europei

gh

Analiză remnmilitaryblog.com

Potrivit surselor de monitorizare a aviației de pe Twitter, pe 14.11.2020, o dronă de cercetare strategică RQ-4A Global Hawk aparținând Forțelor Aeriene ale SUA a efectuat un nou zbor complex în partea de est a Europei, în proximitatea frontierelor Federației Ruse. Aceasta a vizat Peninsula Crimeea, Nagorno-Karabah, linia de demarcație din Donbas și, preobabil Regiunea Kaliningrad.

Drona, cu numărul de înregistrare 04-2021 și indicativul FORTE10, a decolat de la Baza Aeriană Sigonella de pe insula italiană Sicilia și a ieșit în spațiul aerian al Mării Negre de pe teritoriul Bulgariei. Aceasta a evoluat la o altitudine de aproximativ 15.300 de metri, cu o viteză de 610 kilometri pe oră.

05

Aparatul de zbor fără pilot a efectuat mai multe treceri în sud-vestul și sud-estul Peninsulei Crimeea, precum și la vest de Ținutul Krasnodar.

51

Ulterior, drona a intrat în spațiul aerian al Georgiei, evoluând, probabil la frontierele cu Armenia și Azerbaidjan.

După ce a revenit deasupra apelor neutre ale Mării Negre, drona s-a deplasat spre spațiul aerian al Ucrainei, efectuând mai multe treceri în zona liniei de demarcație din Donbas.

52

Deși informațiile privind continuarea zborului acesteia sunt incomplete, se poate aprecia că, înaintea revenirii la locul de dislocare permanentă, drona a zburat și în statele baltice, în special în zona Regiunii Kaliningrad.

Drona americană de cercetare, cu același număr de înregistrare și indicativ radio, desfășoară periodic zboruri complexe în punctele fierbinți din estul Europei. O misiune aproape similară a fost efectuată pe 12.11.2020. De asemenea, un alt zbor de cercetare a fost executat și pe 21.10.2020. Singura diverență față de zborurile din 12 și 14 noiembrie a fost reprezentată de faptul că urcarea spre spațiul aerian al Lituaniei s-a făcut prin vestul Europei, respectiv prin Franța, Germania și Marea Baltică.

Sursa: twitter.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s