Rusia a dislocat în Nagorno-Karabah noul complex de război electronic Leer-3, testat anterior în Siria

leer3

Forțele ruse de menținere a păcii dislocate pe teritoriul Nagorno-Karabah sunt dotate cu cel mai nou complex de război electronic. Mașinile complexului RB-341V Leer-3, care întrebuințează drone Orlan-10, au fost semnalate în coloanele aflate în deplasare către locul de dislocare.

Din punct de vedere tehnic, complexul Leer-3 este format dintr-un vehicul KAMAZ, cu mijloacele corespunzătoare, și două (trei) drone Orlan-10. Echipajul acestuia include patru militari. Complexul este specializat în rețelele celulare GSM. O caracteristică specială a acestuia constă în livrarea mijloacelor de război electronic și de cercetare radiotehnică spre țintă folosind dronele Orlan-10.

Aparatele de zbor fără pilot au o rază de acțiune de 120 de kilometri și o autonomie de 10 ore. Altitudinea de zbor este de cinci kilometri, iar viteza maximă de 150 de kilometri pe oră (viteza de croazieră 80 de kilometri pe oră).

Drona poate transporta diferite încărcături, în funcție de care poate îndeplini următoarele misiuni: suprimarea comunicațiile mobile, simularea funcționării unei stații de bază celulare în gamele GSM 900, 1800, 2000, 2500 și trimiterea de mesaje false, detectarea telefoanelor, tabletelor etc., efectuarea cercetării, indicarea locației punctelor de abonat pe o hartă digitală, transmiterea datelor despre locația punctelor de abonat către echipajele de artilerie pentru executarea focului.

În funcție de echipament, drona poate lucra cu abonații la o distanță de 3,5 până la șase kilometri.

Anterior, complexul de război electronic Leer-3 a fost testat în condiții de luptă în Siria, unde și-a confirmat caracteristicile.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s