Ipoteză șoc: Dacă războiul din Nagorno-Karabah ar fi fost dus până la capăt, s-ar fi încheiat cu înfrângerea Azerbaidjanului

foto

Pe rețelele de socializare se discută în mod intens o declarație a corespondentului de război Semyon Pegov, care lucrează în cadrul proiectului Wargonzo. Aceasta a fost făcută în cadrul emisiunii „Solovyov LIVE – SMERSH” pentru un alt Semyon – Bagdasarov.

Pegov a spus că, dacă operațiunea din așa-numitul „defileu al morții” desfășurată de trupele armene ar fi fost dusă până la capăt, atunci „totul s-ar fi putut încheia cu înfrângerea completă a Forțelor Armate azere”.

Această declarație a lui Semyon Pegov este acum difuzată în mod activ de către mass-media armeană.

Corespondentul proiectului Wargonzo afirmă că Jalal Harutyunyan, șeful departamentului de apărare al Artsakh (Republica Nagorno-Karabah nerecunoscută), a ales personal varianta cu „defileul morții”. Potrivit lui Pegov, armata de apărare din Nagorno-Karabah „era pregătită să lanseze o contraofensivă la Martuni, dar operațiunea nu a fost finalizată”. În opinia sa, întrebarea principală este: Cine nu l-a lăsat să o finalizeze?

Conform acestei logici, acordurile semnate de Aliyev, Pashinyan și Putin au oprit nu înfrângerea finală a trupelor din Nagorno-Karabah, ci „contraofensiva acestora”. O interpretare interesantă a evenimentelor. Cu atât mai interesant cu cât această versiune, ridică și mai multe semne de întrebare împotriva lui Nikol Pashinyan, deoarece contestatarii acestuia spun că el nu le-a permis trupelor din Karabah să învingă armata azeră în „cel mai important moment al luptelor”. Astfel de sloganuri s-au auzit deja la Erevan.

Corespondentul militar Pegov a afirmat, de asemenea, că „armata armeană a luptat indirect în Karabah”. Potrivit acestuia, multe lipsuri ar fi putut fi acoperite de un alt corp mai bine pregătit pentru luptă.

Sursa: topwar.ru.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s